Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έφτασε στο Νασσάου, την πρωτεύουσα των Μπαχαμών, στις 22 Φεβρουαρίου 2024 για τετραήμερη ποιμαντική επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Προϊστάμενος της ενορίας π. Ειρηναίος Κοξ, η Πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου, κα Αλεξάνδρα Μαΐλλη-Λύντς, ο Άλεξ και η Πατρίσια Μαΐλλη και τα παιδιά τους, ο Άρχων Χρήστος Τσαβούσης, καθώς και πλήθος πιστών και παιδιών από την ενορία.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο Αρχιεπίσκοπος παρακάθισε σε δείπνο με το ενοριακό συμβούλιο και τους επικεφαλής. Παρών ήταν και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την ηγεσία της ενορίας: «Η παρουσία της Ενορίας Ευαγγελισμού στην Καραϊβική είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ορθοδοξία και για τη διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δεν είστε απλά μια κοινότητα Ελληνορθόδοξων που ζείτε εδώ και διαφυλάσσετε τις πνευματικές σας παραδόσεις. Αντιπροσωπεύετε τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, σε αυτή την ιστορική χώρα».

Την Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και χειροτονίας εις Διάκονο του Αλεξάνδρου Μαΐλλη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.