ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Lanham, της πολιτείας Μέριλαντ συμμετείχε το διήμερο 2- 3 Δεκεμβρίου 2023 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.
Χθες, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε. Συλλειτούργησαν οι εφημέριοι του ναού.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής χαρακτήρισε ως ευλογημένα τα μέλη της ενορίας τα οποία αξιώθηκαν να εορτάσουν το Χρυσό Ιωβηλαίο της ενορίας. “Αυτό το Ιωβηλαίο – αυτή η Χρυσή Επέτειος της Ενορίας σας – είναι ένα άνοιγμα για τον καθένα από εσάς να επαναξιολογήσει τις προτεραιότητες της ζωής του”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Το Σάββα, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος παρακάθησε στο δείπνο που διοργάνωσε η Ελληνορθόδοξη ενορία όπου και απηύθυνε χαιρετισμό. “Η πολλή αγάπη και οι θυσίες έχουν φέρει αυτή την πολύ ιδιαίτερη κοινότητα στην επιτυχία και τα επιτεύγματα για τα οποία θα πρέπει όλοι να είστε πολύ περήφανοι”, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η ένδοξη ιστορία των πρωτοπόρων Ελλήνων της Αμερικής δεν θα ξεχαστεί ποτέ, λόγω του μέλλοντος που χτίζουν οι Ελληνικές κοινότητες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.