Τη σύσταση ενός ειδικού συμβουλευτικού σώματος με την ονομασία «Γερουσιαστές για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό», ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Το συγκεκριμένο σώμα θα απαρτίζεται από μέλη που προσφέρουν καθοδήγηση στη νέα γενιά με την ενέργεια, τις καινοτόμες ιδέες και τη δημιουργική σκέψη τους, ώστε να συμβουλεύουν τον Αρχιεπίσκοπο, την Επαρχιακή Σύνοδο και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο σε θέματα που αφορούν στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και στη βελτίωση της Εκκλησίας μας.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, η συμβολή της Γερουσίας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική ιδιαίτερα τώρα που ξεκινά η μνημειώδης εργασία της σύνταξης ενός νέου καταστατικού χάρτη για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες ποιμαντικές ανάγκες των πιστών και θα εγκαινιάσει ένα νέο κεφάλαιο της λαμπρής ιστορίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας στην Αμερική για τα προσεχή 100 χρόνια.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανακοίνωσε και τους διορισμούς στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο για την περίοδο 2020 – 2022. Το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο είναι το γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό σώμα του Αρχιεπισκόπου και της Επαρχιακής Συνόδου και ασχολείται με τις διακονίες, τα ιδρύματα και τις οικονομικές υποθέσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Μέλη με δικαίωμα ψήφου είναι ο Αρχιεπίσκοπος, ως πρόεδρος, τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου, οι βοηθοί επίσκοποι, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, 51 μέλη που διορίζονται από τον Αρχιεπίσκοπο και υπηρετούν σε διάφορους τομείς κατά τη διακριτική ευχέρεια του ιδίου, οι διατελέσαντες αντιπρόεδροι του Συμβουλίου, οι πρωτοσύγκελοι κάθε μητρόπολης, οι αντιπρόεδροι των μητροπολιτικών συμβουλίων, καθώς επίσης και ένας κληρικός και δύο λαϊκοί από την άμεση αρχιεπισκοπική περιφέρεια και από κάθε Μητρόπολη, οι οποίοι εκλέγονται από τις τοπικές κληρικολαϊκές συνελεύσεις που προηγούνται της εθνικής κληρικολαϊκής συνέλευσης.

Επιπρόσθετα, οι διάφορες διακονίες και τα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής συμμετέχουν στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο μέσω των εξ οφίτσιο εκπροσώπων τους. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αρχιεπισκοπής, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου εκλέγονται από τα μέλη του Συμβουλίου και προτείνονται από τον Αρχιεπίσκοπο. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου για την περίοδο 2020 – 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα προτείνει τον Ιωάννη Κατσιματίδη ως αντιπρόεδρο, την Ελέιν ‘Αλεν ως ταμία και τον Θεόδωρο Μποζονέλη ως γραμματέα.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος όρισε στην εκτελεστική επιτροπή τον Λάζαρο Κύρκο ως πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής, τον Μιχαήλ Ψαρό ως πρόεδρο της επιτροπής διοικητικών θεμάτων, τη Μαρία Στεφανή ως πρόεδρο της επιτροπής οικονομικού ελέγχου και τους Έλεν Κάρλος, Τζορτζ Ντίμος και Ουίλιαμ Σπελ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.