Του Θεοδώρου Καλμούκου -Εθνικός Κήρυξ-ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μεταβαίνει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή 14 Μαρτίου, προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ του από Γαλλίας.

Η ενθρόνιση έχει ορισθεί να γίνει το Σάββατο 20 Μαρτίου στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος της Χαλκηδόνος της οποίας θα προστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ αναμένεται να παραστεί πλειάδα ιεραρχών από την Κωνσταντινούπολη, την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθότι ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ χαίρει της γενικής αγάπης και εκτίμησης σε παγκόσμια κλίμακα.
Την ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για Θέματα Αποδήμου Ελληνισμού και τις Ορθόδοξες Εκκλησίες εν τη Διασπορά, Κωνσταντίνος Βλάσης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίον θα έχουν συνάντηση και συνεργασία για θέματα τα οποία αφορούν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Τελευταία φορά που ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη ήταν τον περασμένο Αύγουστο.
Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος με την αίσια έκβαση του θέματος της Θεολογικής Σχολής με την επαναβεβαίωση της ακαδημαϊκής της αναγνώρισης για την οποία έγραψε λεπτομερώς ο «Ε.Κ.» στην έκδοσή του της Δευτέρας 8 Μαρτίου 2021 και η οποία είναι επίτευγμα της αγαστής συνεργασίας του προέδρου της Σχολής Γεωργίου Καντώνη με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρου.
Επίσης, την άλλη εβδομάδα θα συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος του Φαναρίου με τη νέα της σύνθεση υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία ενδέχεται να προβεί και σε εκλογή νέου Μητροπολίτη Γαλλίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.