Την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην Πολιτεία της Τασμανίας πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο του Hobart.

Τον Ποιμενάρχη τους ανέμεναν με χαρά αρκετοί ευλαβείς ορθόδοξοι χριστιανοί της Τασμανίας, Έλληνες και μη, οι οποίοι έψαλαν τη φήμη του Αρχιεπισκόπου και αναφωνούσαν «Άξιος!».

Ο Σεβασμιώτατος με χαρά χαιρέτησε τους χριστιανούς της πανέμορφης αυτής Πολιτείας της Αυστραλίας, που έσπευσαν να τον υποδεχθούν, και μοίρασε σε όλους μικρές εικόνες.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντήσεις με τους ιερείς του νησιού και με ομογενειακούς παράγοντες.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος θα παραμείνει στην Τασμανία μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα επιστρέψει στην έδρα του, στο Σύδνεϋ. Κατά το διάστημα της παραμονής του εκεί, θα επισκεφθεί όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, στο νότιο και βόρειο μέρος του νησιού, θα έχει συναντήσεις με τον Κυβερνήτη και τον Πρόεδρο της Βουλής, θα παρακαθίσει σε επίσημη συνεδρία της Βουλής προς τιμήν του, ενώ αύριο, Β΄ Κυριακή των Νηστειών, θα χειροτονήσει πρεσβύτερο τον Διάκονο Βασίλειο Βέρδο, ο οποίος θα διακονήσει την ενορία Αγίας Τριάδος Τασμανίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό που θα τελεστεί στην ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.