Τη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τίμησε με το παλαιό εορτολόγιοτο Άγιον Όρος. Κατά την ημέρα αυτή ιδιαίτερα πανηγύρισε και η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, το καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στο γεγονός του Ευαγγελισμού Θεοτόκου. Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Το πρωί της εορτής μετά από ολιγόωρη διακοπή από την Αγρυπνία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στην φιάλη της Μονής την ακολουθία του Μικρού Αγιασμού και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βηματαρίσσης πέριξ της Μονής.

Της ευχαριστιακής συνάξεως προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντα Μεθόδιο και άλλους Αγιορείτες πατέρες και πατέρες της Βατοπαιδινής Αδελφότητας.

Tους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς ο αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Τσίνογλου, Ιεροκήρυξ της Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με την συνοδεία του και οι Βατοπαιδινοί Πατέρες με τον Μουσικοδιδάσκαλο Δρ. Γεώργιο Κωνσταντίνου. Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η τράπεζα όπου αντηλλάγησαν ευχές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.