Θερμή έκκληση προς όλους και ιδίως προς τους νέους ανθρώπους, "να κλείσουν τα αυτιά τους στις 'σειρήνες' που τους υπόσχονται ψεύτικους 'παραδείσους' και να απορρίψουν τις πρόσκαιρες μα συχνά θανάσιμες ψευδαισθήσεις των ναρκωτικών ουσιών", απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει ότι ΤΟ σημαντικότερο μήνυμα της σημερινής ημέρας πρέπει να έχει αποδέκτες όχι όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των εξαρτήσεων, αλλά όλη την υπόλοιπη κοινωνία που συχνά παραμένει αμέτοχος θεατής της εξέλιξης του προβλήματος.

Επίσης, αναφέρεται στον αγώνα που έχει ξεκινήσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για τη λειτουργία δύο Κέντρων Απεξάρτησης, σημειώνοντας πως “προσμένουμε με λαχτάρα την ευόδωση αυτού του ιερού αγώνα, ώστε να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στους νέους της Ομογένειας και σε όλους ανεξαιρέτως τους συνανθρώπους μας οι οποίοι αναζητούν οδό διαφυγής από τον εφιάλτη των εξαρτήσεων”.

Καταληκτικά, στέλνει το μήνυμα ότι “ο εφιάλτης αυτός έχει δρόμο διαφυγής” και ότι “τα ναρκωτικά είναι δρόμος με επιστροφή”.

“Κι όπου είναι στενός, δύσβατος ή ανηφορικός, θα παλέψουμε με πίστη και ενότητα για να τον καταστήσουμε προσβάσιμο!”, υπογραμμίζει κλείνοντας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.