Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Γεώργιο Παπακώστα, είχε το πρωί της Δευτέρας, 29 Μαρτίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης.

Ο π. Πρόχορος μετέβη στην Ελληνική Πρεσβεία στην Καμπέρα συνοδευόμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, π. Πέτρο Κηπουρό.
Κατά τη συζήτηση που είχαν με τον Πρέσβη της Ελλάδας, μετέφερε καταρχάς στον κ. Παπακώστα την αγάπη και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ενώ τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των δεσμών συνεργασίας για τη εξυπηρέτηση των αναγκών της ελληνικής Ομογένειας.
Επιπλέον, προσκάλεσε τον Έλληνα Πρέσβη να επισκεφθεί την Τασμανία και να γνωρίσει τους ομογενείς που κατοικούν στην νησιωτική Πολιτεία της Αυστραλίας.
Ο κ. Παπακώστας ευχαρίστησε τον π. Πρόχορο για την επίσκεψη και του ζήτησε να διαβιβάσει τις θερμές ευχές του στον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο.
Νωρίτερα, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία και είχε συνάντηση με τον ομογενή Αστυνομικό Επιθεωρητή κ. Mick Calatzis. Ο κ. Calatzis είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη του Σώματος, με 37ετή εμπειρία, και είναι υπεύθυνος για την περιφέρεια Βόρειας Καμπέρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο π. Πρόχορος πρότεινε τη θέσπιση της τέλεσης, μία φορά το χρόνο, Τρισαγίου υπέρ των πεσόντων αστυνομικών, καθώς επίσης του ορισμού ενός ιερέως που θα εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες των μελών της Αστυνομίας.
Τέλος, ο π. Πρόχορος προανήγγειλε ότι σύντομα η Ιερά Αρχιεπισκοπή θα τιμήσει για την προσφορά του τον κ. Calatzis, ενώ από την πλευρά του ο Αστυνομικός Επιθεωρητής δήλωσε συγκινημένος, καθώς διέκρινε ότι είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία επιδεικνύει τέτοιο ενδιαφέρον για το προσωπικό της Αστυνομίας στην Καμπέρα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.