Ένα ακόμα βήμα για την οριστική λύση του εκκλησιαστικού προβλήματος που για δεκαετίες ταλαιπώρησε την ομογένεια της Αυστραλίας, πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα.

Με την παρουσία του στον Άγιο Σπυρίδωνα, στο Κλάιτον, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας περιόδου που είχε χαρακτηριστεί από ανώφελες αντιπαραθέσεις και πολυδιάσπαση της ομογένειας.

Την ίδια ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας St. Albans, καλεί τα μέλη της σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μελών, την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019.Όπως είπε στον Νέο Κόσμο ο κ. Ηλ. Δημητρακόπουλος θα γίνει συζήτηση για την πιθανή ένταξη της Κοινότητας στην Αρχιεπισκοπή αλλά δεν θα παρθεί απόφαση.

Η ανακοίνωση της Κοινότητας Clayton:

«Κάνουμε γνωστό στην φιλέορτο ελληνορθόδοξο παροικία μας ότι την 12η Δεκεμβρίου, μνήμην του Αγίου πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, εορτάζει και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός μας Ναός στο 40 Bevan Avenue Clayton.

Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

*Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου

Παραμονή της εορτής και ώρα 7 μ.μ. Υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και πάσης Ωκεανίας κ.κ. Μακαρίου στα Προπύλαια του Ναού. Είσοδος είς τον ναόν κατά την εκκλησιαστική τάξη και εν συνεχεία ευχαριστήριος δοξολογία για την επαναφορά της Κοινότητός μας εις την κανονικότητα. Εν συνεχεία ανάγνωσις συγχωρητικής ευχής και χρίσμα αναγνωρίσεως των αντικανονικώς τελεσθέντων μυστηρίων.

Κατόπιν θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου.

*Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, κυριώνυμος ημέρα της Εορτής και από ώρα 7.30πμ.

Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ.Μακαρίου, με την συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μηλιτουπόλεως κ.Ιακώβου και του Ιερού Κλήρου με Αρτοκλασία.

Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Αρχιερατικό Τρισάγιο και η Συγχωρητική Ευχή των μέχρι τούδε κεκοιμημένων και αντικανονικώς κηδευθέντων μελών και ενοριτών και τέλος ο Σεβασμιώτατος θα κάνει τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας στη είσοδο του ναού.

Θα ακολουθήσει δεξίωση και καλλιτεχνικό πρόγραμμα».

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ST. ALBANS

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας St. Albans, καλεί τα μέλη της σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μελών, την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019, στην Κοινοτική Αίθουσα, γωνία Henry & Arthur Sts, με ώρα έναρξης 2.30μμ. με θέμα το εκκλησιαστικό.

Όπως είπε στον Νέο Κόσμο ο κ. Ηλ. Δημητρακόπουλος θα γίνει συζήτηση για την πιθανή ένταξη της Κοινότητας στην Αρχιεπισκοπή αλλά δεν θα παρθεί απόφαση.

«Ουσιαστικά θα ενημερωθούν λεπτομερώς τα μέλη μας και θα γίνει άλλη έκτακτη συνέλευση για να αποφασίσουμε» μας είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου» η πλειοψηφία των μελών είναι υπέρ της ένταξης στην Αρχιεπισκοπή αλλά θεωρούν «αγκάθι» το αίτημα να παραχωρηθεί ο τίτλος της εκκλησίας. Κι αυτό γιατί, όπως λένε, η εκκλησία και η αίθουσα της Κοινότητας είναι στον ίδιο τίτλο.

Ένα άλλο θέμα που θα απασχολήσει τη συνέλευση είναι η σχέσης της με την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ν. Αυστραλίας, μια σχέση που έχει «παγώσει» με απόφαση του Δ. Σ. αλλά τώρα θα κληθεί και η συνέλευση να εγκρίνει την απόφαση αυτή.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Αδελαΐδα, με την απόλυση του Επισκόπου Χρυσοστόμου έφεραν σε δύσκολη θέση τα μέλη της Κοινότητας του St. Albans που επέμεναν να ανήκει η εκκλησία τους στην Αυτοκέφαλο. Τώρα, διαπιστώνουν και οι ίδιοι, πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Την ίδια στιγμή από την Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας δεν έγινε γνωστό ποια θα είναι η διάδοχος κατάσταση μετά την απομάκρυνση του Επισκόπου Χρυσοστόμου.

Πηγή: neoskosmos.com

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.