«Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την υγεία των συζύγων σας και των οικογενειών σας».

Τη συνάντηση συντόνισε η Πρόεδρος της Αδελφότητας Νικόλ Κίαρς , θέτοντας ερωτήσεις εξ ονόματος των μελών. Οι ερωτήσεις περιελάμβαναν την ασφάλεια του Ιερέων με το άνοιγμα των εκκλησιών, τις ανησυχίες των ενοριτών σχετικά με την πανδημία, την αναθεώρηση του πρωτοκόλλου για τη χρήση μάσκας από κληρικούς και λαϊκούς, τις διαδικασίες για την Θεία Κοινωνία αλλά και την αποκατάσταση της προσωπικής ειρήνης, αγάπης, υπομονής και ελπίδας μετά την πανδημία.
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στην ασφάλεια των Ιερέων και την υγεία των οικογενειών τους: «Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την υγεία των συζύγων σας και των οικογενειών σας» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε: «Δεν είναι ο τρόπος που λαμβάνουμε, είναι η ίδια η Κοινωνία που μας σώζει και μας δίνει αιώνια ζωή». Και ζήτησε από τις Πρεσβυτέρες να προσεγγίσουν αυτό το ζήτημα με αγάπη και κατανόηση για κάθε μέλος της Εκκλησίας: «Πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να κρατήσουμε όλους σε κοινωνία. Εάν υπάρχουν πιστοί μεταξύ μας που δεν αισθάνονται άνετα με το κοινό κουτάλι, ίσως μπορούμε να προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση. Δεν είναι κάτι που επιβάλλεται, είναι μια επιλογή»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.