Με ειδική εγκύκλιο που εξέδωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ανακήρυξε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου ως «Κυριακή της Εθνικής Φιλοπτώχου», θέλοντας τα τιμήσει με τον τρόπο αυτό και παράλληλα να τονίσει το φιλάνθρωπο και αλληλέγγυο έργο της Οργάνωσης.

«Αναγνωρίζοντας και τιμώντας την πολυεπίπεδη προσφορά της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, που ακούραστα προσφέρει στην Εκκλησία μας αλλά και στην ανθρωπότητα εδώ και δεκαετίες, ανακηρύσσουμε τη σημερινή Κυριακή του Καλού Σαμαρείτη, ως Κυριακή της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε την ύπαρξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής χωρίς τη Φιλόπτωχο», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ τονίζει πως «οι πράξεις φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης της Φιλοπτώχου εκφράζουν τον τρόπο ζωής των κοινοτήτων μας παντού στην Αμερική».

«Αφιερώνοντας αυτή την Κυριακή, που αναγιγνώσκεται η παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, στις Κυρίες της Εθνικής Φιλοπτώχου, αναγνωρίζουμε τη γενναιοδωρία και την αγάπη με την οποία αναζωογονούν την καθημερινότητα της Εκκλησίας μας. Τις ευγνωμονούμε και τις ευχαριστούμε βαθύτατα για τα έργα της αγάπης για όλους τους ανθρώπους, αλλά και για το παράδειγμα που δίνουν σε όλες τις ενορίες μας στην Αμερική», καταλήγει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.