Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Κώστα Βλάση, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, σε μια πρώτη προσπάθεια να αξιοποιηθεί η δυναμική του απόδημου Ελληνισμού για τον τουρισμό μας, αλλά και για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Βλάσης και ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κόνσολας, συμφώνησαν, επίσης, να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδήλωσης στο πλαίσιο της συνόδου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, με ελληνικής καταγωγής βουλευτές από κοινοβούλια άλλων χωρών. Μάλιστα, προκειμένου να δοθεί ένα ουσιαστικό και συμβολικό μήνυμα, αποφασίστηκε η σύνοδος αυτή να πραγματοποιηθεί σε ένα νησί του Αιγαίου.

Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της διϋπουργικής συνεργασίας και με το Υπουργείο Μεταφορών για να επιλυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς μας από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, οι οποίοι όταν έρχονται στην Ελλάδα δεν μπορούν να ενοικιάσουν αυτοκίνητο αφού υπάρχει η απαίτηση διεθνούς άδειας οδήγησης, κάτι που εμποδίζει τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να ενοικιάσουν αυτοκίνητα σε ομογενείς συμπατριώτες μας που έχουν άδεια οδήγησης από τις ΗΠΑ, τον Καναδά ή την Αυστραλία. Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία οι επισκέπτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να προχωρήσουν σε ενοικίαση αυτοκινήτου, για όσο χρόνο ισχύει η βίζα εισόδου τους στη χώρα, μόνο με την εθνική άδεια οδήγησης που διαθέτουν, εφόσον σε αυτήν τα στοιχεία αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.