Επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν την Τοπική Κοινωνία της Κορινθίας, την Εκκλησία και την τρέχουσα επικαιρότητα, καθώς και για το χρονίζον θέμα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κορίνθου «Το έργον του Αποστόλου Παύλου», το οποίο με ενέργειες του Περιφερειάρχου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, των Αντιπεριφερειαρχών κ. Αναστασίου Γκιολή, κ. Αθήνας Κόρκα, και πολλών Συμβούλων της Περιφέρειας εντάσσεται επιτέλους σε Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προκειμένου να ανακαινισθεί και να υπερδιπλασιαστεί η χωρητικότητά του, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της Κορινθίας μας στον τομέα προστασίας υπερηλίκων, καθώς κατά τα 15 έτη Ποιμαντορίας του στην Κόρινθο παρέμεινε από την αδιαφορία των «αρμοδίων» «όνειρο απατηλό»…!

Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον κ. Γκιολή για την ευγενική επίσκεψή του και τον κόπο να τον ενημερώσει. Μάλιστα τον παρακάλεσε να διαβιβάσει στον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και τους συνεργάτες τους τις ευχαριστίες του και ευχήθηκε ο Θεός, να τους χαρίζει «καλή Τεσσαρακοστή», υγεία, φώτιση και επιτυχία στα καθήκοντά τους.

Την επομένη το πρωί, Σάββατο της 13ης Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε απροειδοποίητες επισκέψεις σε Ι. Ναούς, που έχουν ποικίλα προβλήματα και χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την Ιστορική Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 18

Ο Ποιμενάρχης μας αφού άκουσε τα προβλήματα και έδωσε οδηγίες, ευχήθηκε «καλή Τεσσαρακοστή» και γρήγορα να ξεπερασθούν οι κρίσεις που μαστίζουν τον Τόπο μας και δυστυχώς και την Εκκλησία μας. Είναι πικρό τόνισε ο ιός να «φουρφουρίζει» στην Κόρινθο, όλοι να βρίσκονται στους δρόμους, όλοι να αντιδρούν στις ΚΥΑ και μόνο οι Ναοί μας, κατά τις Ιερές αυτές ημέρες, να είναι και πάλι «αεροστεγώς» κλεισμένοι λες και οι υπεύθυνοι βάλθηκαν να ξεριζώσουν την Πίστη και την ελπίδα από τον δυστυχούντα Λαό μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.