Στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, χοροστάτησε και προεξήρχε στη σημερινή Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμφιπόλεως και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης κ. Χριστοφόρος, κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσιολογωτάτου Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Χριστοδούλου Κοτσίφη.

Συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Παντελεήμων Μαλατέστας, Προϊσταμενος του Ιερού Ναού Γενεσιού της Θεοτόκου Νικαίας, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χριστόδουλος Κοτσίφης, και ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Γεώργιος Κυριακάκης.

Ο Θεοφιλέστατος κήρυξε το θείο λόγο αναλύοντας την σημερινή Ευαγγελική περικοπή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χριστόδουλος, στη συγκινητική προσφώνησή του αναφέρθηκε στην υπερεικοσιπενταετή αρραγή φιλία τους από τα φοιτητικά τους χρόνια, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο και του προσέφερε αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλά και όλης της Ενορίας.

Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ για την άδεια που του παρεχώρησε και αντιφωνών απευθύνθηκε ένδακρυς και με συγκινητικά λόγια στον επιστήθιο φίλο του π. Χριστόδουλο των «ημερών αρχαίων» ενθυμούμενος και τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση.

Ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε δε την αγάπη του προς το ιερό πρόσωπο της Παναγίας της Παρηγορητρίας στην οποία όπως είπε οφείλει πολλά, γι’αυτό και με πολλή χαρά απεδέχθη την πρόσκληση.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Μουσικολογιώτατοι Πρωτοψάλτες κ. Χρήστος Σπατιώτης και κ. Αντώνιος Κακολύρης και ο Λαμπαδάριος κ. Χαράλαμπος Θωμόπουλος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.