Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου μετά την Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών «ΑΓ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ».

Τον υπεδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο οποίος τον ξενάγησε τόσο στην έκθεση βιβλίου για το 1821, όσο και στα βιβλία θεολογικού, φιλολογικού, ιστορικού, λαογραφικού, αρχαιολογικού περιεχομένου της Βιβλιοθήκης. Επίσης η Βιβλιοθηκονόμος κ. Αργυρώ Σουρέλα και η επιβλέπουσα την ανακαίνιση Αρχιτέκτων κ. Αικατερίνη Μανωλιάδη – Βουρνού τον ενημέρωσαν για την λειτουργία και για το έργο ανακαινίσεως του κτιρίου, που έγινε, ως γνωστόν, με την ηγεμονική χορηγία της Μεγάλης Ευεργέτιδος κ. Αλεξάνδρας Μαμαλίγκα – Προκοπίου.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν Χίοι Ομογενείς, Συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αντιδήμαρχος κ. Ισίδωρος Ντομάτας, ο Αρχιτέκτων κ. Εμμανουήλ Βουρνούς, η Πρόεδρος της Τ. Κ. Βροντάδου κ. Μαριάννα Πελαντή, παιδιά της Κατασκηνώσεως της Ι. Μητροπόλεως «ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» και κάτοικοι της περιοχής.

Στο τέλος της επισκέψεως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης Σεβασμιώτατος Χίου κ. Μάρκος ανεκήρυξε τον Σεβασμιώτατον Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο Επίτιμο Πρόεδρο του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης «ΑΓ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.