Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα συγκαλέσει τη μεγαλύτερη Κληρικολαϊκή Συνέλευση στην 98χρονη ιστορία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Περισσότεροι από 1.100 αντιπρόσωποι από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στο ιστορικό αυτό γεγονός. Πρόκειται για έναν πρωτοφανή αριθμό συμμετεχόντων.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και άλλες Συνελεύσεις, τις οποίες παρακολούθησε ακόμη μεγαλύτερος αριθμός ατόμων, καμία, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν συγκέντρωσε τέτοιο αριθμό αντιπροσώπων, οι οποίοι συμμετέχουν ουσιαστικά και ενεργά στο έργο της Συνέλευσης.

Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Φανάρι, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: “Αν οποιοσδήποτε αμφιβάλλει για τη ζωντάνια της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, ιδιαίτερα σε τούτη την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, ας αναλογιστεί την άνευ προηγουμένου συμμετοχή στην πρώτη δια τηλεδιάσκεψης Κληρικο–λαϊκή Συνέλευση.

Είμαι περήφανος για τις ενορίες μας και την ηγεσία τους ανά τη χώρα, καθώς και για το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής μας που εργάστηκε τόσο εντατικά για την πραγματοποίηση της 45ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης.

Το θέμα μας «…Μείζων δέ τούτων ἡ ἀγάπη» (Α΄ Κορ. 13, 13), αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην αφοσίωση και την ενέργεια που έχει δαπανηθεί για τη σημαντική αυτή σύναξη της Εκκλησίας μας. Όλοι μαζί, ως το ένα Σώμα του Χριστού, αντιμετωπίζουμε τις πολλές και ποικίλες προκλήσεις και χτίζουμε ένα μέλλον ακόμη πιο λαμπρό για τις επερχόμενες γενιές”.

Η 45η δια τηλεδιάσκεψης Κληρικο–λαϊκή Συνέλευση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη συνεδρίαση της ολομέλειας το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου. Όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί ως το τέλος της πανδημίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.