Για τις συζητήσεις σχετικά με τον λεγόμενο γάμο ομοφύλων, αλλά και την πρόσφατη επίσκεψή του στο Άγιον Όρος μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος πριν από την συνάντησή του με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Στάθη Κωνσταντινίδη, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

«Η Ελλάδα έχει τη δική της εκκλησιαστική αρχή. Η ιεραρχία της Ελλάδος ήδη απεφάνθη και αποφάσισε χθες. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να εκφέρω εγώ οποιαδήποτε άλλη άποψη. Δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα η συζήτηση είναι για την βάπτιση των παιδιών, είναι για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Επομένως είναι άλλο θέμα», δήλωσε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Αναφερόμενος στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είπε ότι «η τεκνοθεσία είναι ένα εντελώς άλλο θέμα. Εμείς στην Αμερική έχουμε διαφορετικά δεδομένα, διαφορετικές καταστάσεις και διαφορετική Εκκλησία».

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τον Άγιον Όρος, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να μην γίνει επίσημη υποδοχή κατά την άφιξή του, ο κ. Ελπιδοφόρος επισήμανε τα εξής: «Με τους ομογενείς, κληρικούς και λαϊκούς, που ήμασταν ως προσκυνητές στον Άγιον Όρος, γίναμε δεκτοί επίσημα, πολύ εγκάρδια, κατά το Αγιορίτικο τυπικό από πέντε Αγιορίτικες Μονές, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Νομίζω ότι η σχέση της ομογένειας του εξωτερικού με το Άγιον Όρος είναι πολύ στενή και πολύ εγκάρδια. Δεν υπάρχει λόγος να διαταραχτεί, ούτε διαταράχθη».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.