Από 4 μέχρι και 8 Οκτωβρίου 2022 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βαρσοβία.

Ο σκοπός της επισκέψεως τού Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας στην Πολωνία είναι η παραλαβή του τίτλου του Επιτίμου Διδάκτορα, ο οποίος του απονέμεται με βάση την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας.

Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Σπυρίδων.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος και η Συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής το βράδι της Τρίτης στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας εκ μέρους του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Βρότσλαβ και Στσέτσιν κ. Γεωργίου, του Πρυτάνεως της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας.

Την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου τ.ε., στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής της Βαρσοβίας, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Αλβανίας από τον Μητροπολίτη κ. Σάββα, συνοδευόμενο από τα Μέλη της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Πολωνίας, και κατόπιν τελέστηκε σύντομη δοξολογία, καθώς και ανταλλάχθηκαν προσήκουσες προσφωνήσεις.

Ακολούθησε δεξίωση, στην οποία παραβρέθηκαν, εκτός από τους δύο Προκαθημένους, και οι Ιεράρχες των αμφοτέρων Εκκλησιών, καθώς και οι Κληρικοί της Βαρσοβίας.

Η τελετή απονομής από τη Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία της Βαρσοβίας του τίτλου του Επιτίμου Διδάκτορά της στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, κατά την επίσημη έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2022/2023, και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.