“Οι ασθένειες δεν είναι κάτι παράξενο, είναι ένα κομμάτι της ζωής μας” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος από τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα στο σύντομο κήρυγμά του κατά τη χθεσινή Θεία Λειτουργία.

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή ο Μακαριώτατος ανέφερε πως οι Ορθόδοξοι χριστιανοί έχουμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους ασθένεια στέλνοντας παράλληλα μήνυμα πως με τα λόγια του Κυρίου “Μη φοβού, μόνον πίστευε, και σωθήσεται” μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη για την αντιμετώπιση της μεγάλης αρρώστιας της εποχής μας, του κορωνοϊού, η οποία δοκιμάζει πολλούς αδελφούς μας. “Με δέος, με πίστη, με φοβία, όλα θα ξεπεραστούν και ο ήλιος φωτεινός θα λάμψει στη ζωή όλων των αδελφών μας”, κατέληξε.

“Είναι ενδιαφέρον ότι ο Κύριος ρωτάει με έναν παράξενο τρόπο “ποιος με άγγιξε;”, όταν τα πλήθη τον συνέτριβαν. Κάποια όπως τον είχε αγγίξει με έναν ιδιαίτερο τρόπο και ήθελε απλά να παρουσιάσει την υπέροχη αυτή περίπτωση. Εάν θα θέλαμε σε μία λέξη να κλείσουμε τον τρόπο, θα λέγαμε αυτή η γυναίκα η πονεμένη τον άγγιξε με δέος. Μέσα σε αυτή τη λέξη υπάρχει πολύ εμπιστοσύνη, πολύ ταπείνωση, πολύ ελπίδα. Με δέος τον άγγιξε και βρήκε αμέσως την θεραπεία της. Και η συνέχεια της διηγήσεως είναι εκπληκτική. Ύστερα από ένα θαύμα έρχεται η αναγγελία ότι η κόρη του Ιαείρου, πέθανε. Και εδώ είναι καθοριστικό αυτό το οποίο ο Κύριος λέει: “Μη φοβού, μόνο πίστευε και σωθήσεται”. Αυτές τις τρεις λέξεις ας τις κρατήσουμε και εμείς για την αντιμετώπιση της δοκιμασίας που αντιμετωπίζουμε από αυτή την πολύ δύσκολη αρρώστια, τη θανατηφόρα του κορωνοϊού. Πολλοί άνθρωποι, αδελφοί μας, υποφέρουν. Ο παρήγορος λόγος του Κυρίου λέει: “Μη φοβού, μόνο πίστευε και σωθήσετε”. Με δέος, με πίστη, με φοβία, όλα θα ξεπεραστούν και ο ήλιος φωτεινός θα λάμψει στη ζωή όλων των αδελφών μας”.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.