ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Στην Αγία Σοφία ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε στο μνημείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αν. υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφ. Εξωτερικών Μ. Μπόλαρη και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν ο οποίος συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ξενάγηση.

Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση και είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.

Στη Χάλκη θα μεταβεί σε λίγη ώρα.

Ανέφερε ο Προύσης Ελπιδοφόρος:

Η Αγία Σοφία είναι πάρα πολύ σημαντική για όλους και η παρουσία του έλληνα Πρωθυπουργού και οποιουδήποτε Ορθόδοξου χριστιανού πόσο μάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού σαν προσκυνητή στην Αγία Σοφία είναι πολύ σημαντική και δείχνει την μεγάλη σημασία που έχει η η Αγία Σοφία όχι απλά σαν μνημείο αλλά σαν ένα σύμβολο όχι μόνο για τον ελληνισμό, όχι μόνο για την Ορθοδοξία, αλλά και για όλο τον χριστιανισμό.
Εδώ όπως ξέρετε η Αγία Σοφία έχει μεγάλη σημασία ακόμη και για το ισλάμ της Τουρκίας. Πόσο μάλλον για τον χριστιανισμό.

Το ότι ο κ. Τσίπρας πηγαίνει να προσκυνήσει στην Αγία Σοφία πριν έρθει στην Χάλκη νομίζω μας χαροποιεί όλους και ιδιαίτερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ομογένεια αλλά και όλη την Ρωμιοσύνη».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.