ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας, του και Προϊσταμένου του εν Σαμπεζύ Γενεύης Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Μαξίμου, ετελέσθη στον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό του Αποστόλου Παύλου, και σύμφωνα με την λιτή λειτουργική παράδοση της Κωνσταντινουπολίτιδος Εκκλησίας, η Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.
Την πρώτη στάση ανέγνωσε, κατά την τάξιν, ο προεξάρχων Αρχιερεύς, την δεύτερη ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεώργιος Τσέτσης, την δε τρίτη και τέταρτη ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Βασίλειος Κοτρότσιος, Προϊστάμενος της Ελληνορθοδόξου Ενορίας Γενεύης.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Ελβετίας προέβη σε μια κατηχητικής υφής ομιλία, κατά την οποία έκανε μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που έδωσαν αφορμή για την εκπόνηση του Ακαθίστου Ύμνου, όπως και μια λογοτεχνική ανάλυση του αριστουργήματος αυτού της βυζαντινής υμνογραφίας.
Να σημειωθεί ότι, κατά μια άγραφη παράδοση που ισχύει στη Γενεύη εδώ και δεκαετίες, κυρίως προς εξυπηρέτηση των εργαζομένων, προ της Ακολουθίας του Ακαθίστου, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων. Τούτο συμβαίνει και κάθε Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.