Στα ορεινά χωριά του Σιδηροκάστρου που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του όρους του Λαϊλιά βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης για την τέλεση των ιερών Ακολουθιών αλλά και για την ενίσχυση των ακριτών μας οι οποίοι φυλάσσουν τα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας.

Το πρωί της Παρασκευής μετέβη στην μικρή αλλά ωραία ενορία του ΚΑΠΝΟΦΥΤΟΥ όπου και ετέλεσε την προηγιασμένη Θ. Λειτουργία και ομίλησε επίκαιρα για την ημέρα και την Θ. Λειτουργία αλλά και για το νόημα της Μ. Τεσσαρακοστής και των ημερών που έρχονται.

Μετά την διανομή του αντιδώρου όλοι παρεκάθησαν στην τράπεζα που παρέθεσαν οι κυρίες της ενορίας στον αυλόγυρο του Ναού και του καιρού βοηθούντος.

Το απόγευμα ο Σεβασμ. μετέβη και πάλι στην περιοχή στα δύο επόμενα χωριά του ΚΑΡΥΔΟΧΩΡΙΟΥ σε υψόμετρο 1000 μ. και ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ στα 800 μ. όπου κα ετέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία των ευλαβών Χριστιανών οι οποίοι εγκάρδια υπεδέχθησαν τον Μητροπολίτη τους προσφέροντας την αγάπη τους και τα πλούσια νηστίσιμα εδέσματά τους.

Προς όλους ο Σεβασμ. ομίλησε με πατρική αγάπη για το κλείσιμο του Χριστού μέσα μας όπως ακριβώς έπραξε η Παναγία μας που δέχθηκε εντός της τον Κύριο και Θεό μας.

Ο Σεβασμιώτατος εστίασε τον λόγο του στο χωρίο του Αποστόλου Παύλου ότι ο Θεός εντός ημών εστί προβάλλοντας και το παράδειγμα των παρόντων μητέρων οι οποίες κρατούσαν σφικτά στην αγκαλιά τους τα νήπια παιδιά τους και την ασφάλεια που αισθάνονται οι Χριστιανοί στην μεγάλη αγκάλη του Χριστού και της Παναγίας.

Στην κάθοδό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης διερχόμενος από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Σιδηρόκαστρο και δραττόμενος της ευκαιρίας της μη ολοκληρώσεως της Ακολουθίας ομίλησε επ’ ολίγον προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που κατέκλυσε για τον Ακάθιστο τον ι. Ναό.

Το Σάββατο 1η Απριλίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ωραία κωμόπολη της ΚΑΣΤΑΝΟΥΣΑΣ στα όρια με το Νομό Κιλκίς όπου εχοροστάτησε του Όρθρου, προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας και ομίλησε καταλλήλως με αφορμή το αποστολικό ανάγνωσμα με αναφορά στις πλάκες της Π. Διαθήκης τις οποίες εφύλασσαν οι Ιουδαίοι κατ’ αρχήν στην σκηνή του μαρτυρίου και στη συνέχεια στα Άγια των Αγίων στο Ναό του Σολομώντος συνδέσας όλα τα ανωτέρω με τον Ακάθιστο Ύμνο την Παναγία μας και τους αγίους μας ως η οσία Μαρία που φύλαξαν πολύ καλά τον πολύτιμο Μαργαρίτη στην ψυχή τους όπως πράττουν οι Χριστιανοί μας όταν κοινωνούν τον αμνό του Θεού τον αίροντα την αμαρτίαν του κόσμου.

Τέλος ετέλεσε και το μνημόσυνο συγγενούς και του ιερέως και συνεργατών της Μητροπόλεως Σερρών με την παρουσία και ιερέων της ως άνω Μητροπόλεως. Μετά την διανομή του αντιδώρου προς όλους και προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου παρετέθη πλούσια τράπεζα.

Κατά την επιστροφή του στο Σιδηρόκαστρο ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη την Ιεράν Μονήν του Ακριτοχωρίου όπου συναντήθη με την Ηγουμένη Ιακώβην και μοναχές,και την ενορία της μεγάλης κωμοπόλεως της Βυρώνειας για υπηρεσιακούς λόγους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.