«Η αγάπη αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στον άνθρωπό, ειδικά όταν δίνεται και προς τους εχθρούς» σημείωσε στο κήρυγμά του από τη μονή Ντουλιέβο ο Επίσκοπος Μπουντίμλιε και Νίκτσιτς και τοποτηρητής της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.

Ο Πανιερώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε επί τη μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, με το παλαιό εορτολόγιο, ενώ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα χαρίσματα και το μαρτύριο που υπέστη ο Άγιος Στέφανος.

«Ο Άγιος Στέφανος προσευχήθηκε στον Κύριο να συγχωρήσει τους βασανιστές του. Προσευχήθηκε να μην τους καταλογιστεί η αμαρτία, επειδή δεν ήξεραν τι έκαναν», σημείωσε και πρόσθεσε «Μόνο οι αληθινοί Χριστιανοί, μάρτυρες της αγάπης του Χριστού, μπορούν να έχουν τέτοια αγάπη για τους εχθρούς τους. Είναι πέρα ​​από την ανθρώπινη δύναμη αυτές οι ενέργειες».

Ο Επίσκοπος κ. Ιωαννίκιος προέτρεψε «να αγωνιστούμε για αυτήν την αγάπη. Είναι αυτή η αγάπη που αναγεννά, ανανεώνει το πρόσωπο ολόκληρης της γης και το πρόσωπο της ανθρωπότητας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.