Τον ακρογωνιαίο λίθο μιας νέας Εκκλησίας τοποθέτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Βαντ, Φελεάκ και Κλούζ κ. Ανδρέας ενώ ευλόγησε και τον χώρο όπου θα χτιστεί το νέο ορφανοτροφείο. Η Εκκλησία θα είναι αφιερωμένη στον Άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη ενώ ο Άγιος θα είναι και προστάτης του οικισμού του ορφανοτροφείου.

Το ορφανοτροφείο, το οποίο θα είναι ένας μικρός οικισμός, θα διοικείται από την Ιερά Μονή Άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος και προορίζεται να φιλοξενεί 50 ορφανά παιδιά. Το μοναστήρι χρηματοδοτεί την κατασκευή τόσο του ορφανοτροφείου όσο και της Εκκλησίας του Αγίου Σιλουανού ενώ υπάρχουν και μερικές ιδιωτικές δωρεές.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, σε μια έκταση 2,5 εκταρίων, δωρεά από την οικογένεια Dedean Ioan, μαζί με τους γιους Bogdan και Alin Ionuț.

Ο οικισμός θα περιλαμβάνει εκκλησία, ιατρείο, δημιουργικά εργαστήρια και άλλα παραρτήματα. Επί του παρόντος, το πρώτο κτίριο έχει ανυψωθεί στο πρώτο επίπεδο και τώρα κατασκευάζεται η Εκκλησία.

«Το ίδιο το έργο περιέχει οκτώ κτίρια, την εκκλησία εδώ, και πίσω από την εκκλησία, μέχρι το ποτάμι, θα υπάρχουν, με τη βοήθεια του Θεού, έξι σπίτια όπου περίπου 50 ορφανά παιδιά θα βρουν καταφύγιο» , είπε ο συντονιστής του κοινωνικού ιδρύματος, ο ηγούμενος Chiril Zăgrean.

Πριν από την τελετή ευλογίας προηγήθηκε υπαίθρια Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας ενώ μίλησε για τον Άγιο Σιλουανό τονίζοντας «Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο Άγιου Σιλουανός είναι ο Άγιος της απόλυτης αγάπης, είναι ο Άγιος που θα ήθελε να βλέπει όλους του ανθρώπους στη γη να πλησιάζουν μεταξύ τους».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.