Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, το νησί Άγιος Ευστράτιος εόρτασε με λαμπρότητα την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσής του από τον Τουρκικό ζυγό.

Κατά τον εορτασμό της ημέρας τελέστηκε με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου επίσημη δοξολογία στον Ι. Ν. Γεννήσεως του Χριστού προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, συμπαραστατουμένου από τον Ιερό κλήρο.

Τον Πανηγυρικό εκφώνησε η Διευθύντρια της σχοληκήσ Μονάδος κυρία Άννα Παπανικολάου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Αγιοστρατιτών και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου και από τους εκπροσώπους των φορέων.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων κατέπλευσε στο λιμάνι Αγίου Ευστρατίου το ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνιος Οικονόμου, ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Άγγελος Βλαττάς Λαμπρινός, ο Διοικητής της 88ΣΔΙ, Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, Αλιγιάννης Αντώνιος, ο Δ/της του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ευστρατίου καθώς και αξιωματικοί του ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.33 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.