ΡΩΣΙΑ ΝΕΑ – Την 24η Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, στις 19 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίας Πετρούπολης και Λαδόγκας κ. Βαρσανούφιος, συνεπικουρούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γάτσινας & Λούγκας κ. Μητροφάνη, τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Εκκλησία της Εικόνας της Θεοτόκου, της επονομαζόμενης “Η Φλεγόνημενη Βάτος” (Неопалимой Купины), στην πόλη Σοσνόβι Μπορ.

Με τους αρχιερείς συλλειτούργησαν ο γραμματέας της μητρόπολης Αγ. Πετρούπολης πρωτοπρεσβύτερος Σέργιος, Αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής Sosnovy Bor, ο πρωτοπρεσβύτερος Βλαδίμηρος πρώτος του ναού, ο πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος, κληρικοί του καθεδρικού ναού και λοιποί προσκεκλημένοι ιερείς.

Στην θ. λειτουργία αναπέμφθηκαν δεήσεις και παρακλήσεις για την Αγία Ρωσία και ο κ. Βαρσανούφιος διάβασε ειδική προσευχή.

Την ημέρα αυτή γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων. Κατά την παράδοση διαβάστηκε σχετικό μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ.Κυρίλλου.

Επίσης “προσφέρθηκαν” ειδικές αιτήσεις για την υγεία και τη μακροζωία του θεοφ/του Επισκόπου Μητροφάνη, καθ’ όσον ο συνιερουργών αρχιερέας αυτή την ημέρα έχει τα γενέθλιά του {γεννήθηκε 19 Νοεμβρίου 1972}.

Ο κ. Μητροφάνης, πέραν της Θεολογίας, έχει σπουδάσει και Βιομηχανική Τεχνολογία.
Στο τέλος της ακολουθίας, ο προϊστάμενος της μητρόπολης απηύθυνε κήρυγμα, συνεχάρη και ευλόγησε τους πιστούς και στο ναό προσέφερε εικόνα του εξομολογητή Μιχαήλ Σογιούζοφ, και στον προϊστάμενο επιστήθιο σταυρό με διακοσμήσεις.

Σε μια τόσο νέα πόλη όπως το Sosnovy Bor {πιθανόν Νεάπολις}, ιστορικά δεν υπήρχε ούτε ένας ναός. Η Εκκλησία της Φλεγόμενης Βάτου χτίστηκε από την αρχή, χρηματοδοτούμενη από τοπικές επιχειρήσεις. Το όνομα είναι συμβολικό, {Η φλεγόμενη και μη κατακαιόμενη βάτος}, γιατί η πόλη δεν είναι απλώς μια πόλη, αλλά μια πόλη της πυρηνικής ενέργειας. Παντού καμινάδες εργοστασίων.

Η αρχιτεκτονική του ναού είναι πολύ-πολύ ασυνήθιστη για την Ρωσία. Ο ναός βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και δεν περνά απαρατήρητος.

Το Sosnovy Bor (Сосновый Бор) είναι μια παραθαλάσσια πόλη στην Ομοσπονδιακή περιφέρεια Λένινγκραντ, στον Φινλανδικό κόλπο. Βρίσκεται 81 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης και έχει πληθυσμό 66 000 κατοίκους.

Ο κ.Μητροφάνης είναι ο πρώτος ποιμενάρχης της νεοσύστατης Επισκοπής Γάτσινας και Λούγκας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.