Κοντά στο ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Καμπέρας βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καμπέρας, πλαισιούμενος από τον Επίσκοπο Χαριουπόλεως Βαρθολομαίο, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο Κρικέλη και τον Προϊστάμενο της Ενορίας π. Πέτρο Κηπουρό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε δύο εξέχοντα μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας, την κ. Σωτηρία Λιάγκη και τον κ. Μάικ Καλατζή (Mick Calatzis), με τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Ανδρέου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Η κ. Σωτηρία Λιάγκη είναι μεγάλη ευεργέτις της τοπικής Εκκλησίας, αφού όχι μόνο συνεισφέρει οικονομικά στις ανάγκες της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Καμπέρας, αλλά έχει αναλάβει επίσης την ανέγερση του ελληνορθόδοξου ναού, αφιερωμένου στον Aγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, στο Batemans Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Σημειωτέον ότι για το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο και την εξαιρετική προσφορά της στην κοινωνία, η κ. Λιάγκη τιμήθηκε νωρίτερα φέτος από την αυστραλιανή πολιτεία με το Μετάλλιο του Τάγματος της Αυστραλίας (Medal of the Order of Australia – ΟΑΜ).

Ο κ. Mick Calatzis είναι υψηλόβαθμο και διακεκριμένο στέλεχος της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (AFP), όπου υπηρετεί ευσυνείδητα επί 38 συναπτά έτη. Πρόκειται, μάλιστα, για τον πρώτο ελληνικής καταγωγής αξιωματικό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας. Σήμερα υπηρετεί ως Αστυνομικός Επιθεωρητής στη Βόρεια Περιφέρεια της Καμπέρας, ενώ είναι επίσης πρόεδρος του Δικτύου Πολιτιστικής και Γλωσσικής Ποικιλομορφίας (Cultural and Linguistic Diversity Network) της AFP.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.