Μήνυμα συμπάθειας και συμπαράστασης προς όσους δοκιμάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Σύδνεϋ και σε περιοχές της Νέας Νοτίου Ουαλίας, απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Ο Σεβασμιώτατος κάνει ειδική μνεία στους ανθρώπους που δίδουν αγώνα στην πρώτη γραμμή, ενώ απευθυνόμενος στους ομογενείς που βρίσκονται στο επίκεντρο της εξελισσόμενης δοκιμασίας, εκφράζει το ειλικρινές πατρικό του ενδιαφέρον, διαβεβαιώνει ότι η τοπική Εκκλησία είναι και θα παραμείνει δίπλα τους και τους παρακαλεί θερμά να διατηρήσουν ακλόνητη την πίστη τους στον Θεό και να μην απωλέσουν την ελπίδα τους μπροστά στις δυσκολίες.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος εστιάζει στη μεγάλη πρόκληση της εποχής μας, που είναι ο σεβασμός και η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας πως «ιδιαίτερα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ευλογημένοι να έχουμε στο πηδάλιο της Μητρός Εκκλησίας μας τον αξίως χαρακτηρισθέντα ως “Πράσινο Πατριάρχη”, τον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο, οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε εντός της Αυστραλιανής κοινωνίας στο πεδίο της οικολογικής ευαισθητοποιήσεως και της πρόκρισης λύσεων για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσεως».

Επισυνάπτεται ολόκληρο το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου για τις πλημμύρες που πλήττουν την Πολιτεία της Νέας Νοτίου Ουαλίας:

Αγαπητά μου παιδιά,

Παρακολουθώ βαθύτατα συγκλονισμένος τη νέα σκληρή δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στις πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές της Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Μία δοκιμασία, η οποία προστίθεται δυστυχώς σε μία σειρά παρόμοιων γεγονότων φυσικών καταστροφών που εκδηλώνονται με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα στην Πολιτεία μας και ευρύτερα στη χώρα μας.

Σε ετούτες τις κρίσιμες στιγμές και υπό τη σκιά των συνεχιζόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων, πρώτιστο μέλημα όλων μας οφείλει να είναι η προστασία των ανθρώπινων ζωών και ο περιορισμός, στο μέτρο του εφικτού, της εκτάσεως των υλικών καταστροφών που υφίστανται τα νοικοκυριά και στις δημόσιες υποδομές.

Ως εκ τούτου, οι σκέψεις και οι προσευχές μας βρίσκονται στους ανθρώπους που δίδουν αγώνα στην πρώτη γραμμή.

Δηλώνω την αμέριστη συμπαράσταση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας και εμού προσωπικώς προς τα στελέχη και το προσωπικό των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, ενώ προτρέπω άπαντες να υπακούουν στις εκδοθείσες υπ’ αυτών οδηγίες και εντολές.

Στους αδελφούς μας που βρίσκονται στο επίκεντρο της εξελισσόμενης δοκιμασίας, επιθυμώ να εκφράσω το ειλικρινές πατρικόν μου ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση των συνεπισκόπων μου, του Ιερού Κλήρου και όλου του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας είναι και θα παραμείνει δίπλα τους, αρωγός στις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση των συνεπειών της τρέχουσας δοκιμασίας.

Τούς παρακαλώ όμως θερμά να διατηρήσουν ακλόνητη την πίστη τους στον Θεό, να μην απωλέσουν την ελπίδα τους μπροστά στις δυσκολίες. Και παρακαλώ όλους να προσεύχονται για τους αδελφούς μας, ώστε ο Πανάγαθος να τους προστατεύει, να τους ενδυναμώνει και να τους χορηγήσει το έλεός Του.

Όσο για την επαύριον της φοβεράς αυτής καταστροφής, είναι επιβεβλημένο να μας βρει όλους σοφότερους και σωφρονέστερους σε σχέση με τη διαχείριση της μεγάλης προκλήσεως της εποχής μας, που είναι ο σεβασμός και η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ευλογημένοι να έχουμε στο πηδάλιο της Μητρός Εκκλησίας μας τον αξίως χαρακτηρισθέντα ως «Πράσινο Πατριάρχη», τον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο, οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε εντός της Αυστραλιανής κοινωνίας στο πεδίο της οικολογικής ευαισθητοποιήσεως και της πρόκρισης λύσεων για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσεως.

Ευλογώ πατρικώς άπαντες και προσεύχομαι η Παναγία μας να σκέπει όσους δοκιμάζονται και να ανακουφίζει όσους υποφέρουν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.