«Αύριο τα ξημερώματα (σσ την Κυριακή), μαζί με τον Διοικητή του Αγίου Όρους θα επισκεφθώ το Όρος. Θέλω να πάρω ευλογία, θέλω να προσευχηθώ.

Την επόμενη εβδομάδα έχουμε μία πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και χρειαζόμαστε πνευματική δύναμη. Όσοι αγαπούν και σέβονται πραγματικά το Άγιο Όρος, δεν το εμπλέκουν στις κομματικές διαμάχες. Το Άγιο Όρος δεν ανήκει στον ψηφοφόρο του ενός ή του άλλου κόμματος. Το Άγιο Όρος ενώνει όλους τους Ορθοδόξους απανταχού της γης και όλους τους Έλληνες. Το να εμπλέκουμε το Άγιο Όρος στην πολιτική διαμάχη, σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τι είναι το Άγιο Όρος και δεν το σεβόμαστε», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν πηγαίνω για να εμπλέξω το Άγιο Όρος σε καμία κομματική διαμάχη. Πηγαίνω ως πιστός χριστιανός για να προσκυνήσω, να δω τις αγαπημένες μου Μονές, να μιλήσω με γέροντες, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη σοφία και να πάρω την ευλογία τους για τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν. Αν θέλεις να πάρεις ευλογία για τις εκλογές δεν μπορείς μετά, πας πριν τις εκλογές. Δεν είναι η πρώτη φορά που πάω στο Άγιο Όρος. Τους έχω βοηθήσει πάρα πολλές φορές από τις θέσεις που με αξίωσε ο Θεός να έχω. Είναι ένα κόσμημα της Ορθοδοξίας και της εκκλησίας μας και πρέπει να το αφήσουμε έξω από την κομματική διαμάχη. Όσοι το εμπλέκουν στην κομματική διαμάχη, ούτε το αγαπούν ούτε το σέβονται ούτε το πιστεύουν. Όποιος προσπαθεί να καπηλευτεί το Άγιο Όρος για κομματικούς σκοπούς, στην πραγματικότητα δεν είναι ορθόδοξος χριστιανός», πρόσθεσε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.