«Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σην. Η ζωή, πώς θνήσκεις; Πώς και τάφω οικείς; Του θανάτου το βασίλειον λύεις δε, και του Άδου τους νεκρούς εξανιστάς…».

Σε συγκινησιακό κλίμα και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευσταθίου η Μεγαλόπολη βίωσε την κορύφωση του Θείου Πάθους.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Μ. Παρασκευής τελέσθηκε η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας και παρουσία των τοπικών αρχόντων. Στην ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στους λόγους που οδήγησαν στην καταδίκη του Θεανθρώπου, οι οποίες πηγάζουν από τις διαχρονικές ανθρώπινες αδυναμίες και αμαρτίες. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους ευλαβείς χριστιανούς να παραδειγματίζονται από το Θείο Πάθος, ώστε να αντλούν δύναμη για να ανταπεξέλθουν στις δοκιμασίες, αφού μετά τον Γολγοθά ακολουθεί η Ανάσταση.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε, με εκκλησιαστική τάξη, η έξοδος και η περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της Μεγαλόπολης, ενώ στην κεντρική πλατεία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε δέηση υπέρ υγείας, αλλά και δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Μητροπολιτών της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.