ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μετά από ένα Σαββατοκύριακο διαμαρτυριών που έφτασαν μέχρι την αυλή του στον Λευκό Οίκο και τον ανάγκασαν να μεταβεί για λίγο σε ένα κρησφύγετο κάτω από την Ανατολική Πτέρυγα, ο πρόεδρος Τραμπ έφτασε στο Οβάλ Γραφείο την Δευτέρα αναστατωμένος από τις τηλεοπτικές εικόνες, ενοχλημένος που κάποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι κρυβόταν και πρόθυμος για δράση.

Ηθελε να στείλει τον Στρατό στις αμερικανικές πόλεις, μια ιδέα που προκάλεσε μια έντονη, με ανεβασμένους τόνους, αντιπαράθεση μεταξύ των συμβούλων του. Αλλά μέχρι το τέλος της ημέρας, με προτροπή της κόρης του Ιβάνκα Τραμπ, βρήκε έναν πιο προσωπικό τρόπο για να επιδείξει σκληρότητα – θα πορευόταν απέναντι από το Πάρκο Λαφαγιέτ σε μια εκκλησία που είχε πληγεί από πυρκαγιά το προηγούμενο βράδυ.

Μόνο πρόβλημα, ένα σχέδιο που αναπτύχθηκε νωρίτερα την ημέρα για την επέκταση της περιμέτρου ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο που δεν είχε υλοποιηθεί. Οταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης βγήκε από τις πύλες του Λευκού Οίκου για προσωπική επιθεώρηση, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ανακάλυψε ότι οι διαδηλωτές ήταν ακόμα στο βόρειο άκρο του πάρκου. Για να φτάσει ο Πρόεδρος στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, θα πρέπει να εκδιωχθούν. Και ο κ. Μπαρ έδωσε την εντολή στις δυνάμεις δίωξης να τους διαλύσουν.

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια έκρηξη βίας, σε αντίθεση με ό,τι είχε ποτέ συμβεί εδώ και γενιές στη σκιά του Λευκού Οίκου. Καθώς ετοιμαζόταν για την ξαφνική πορεία του προς την εκκλησία, ο κ. Τραμπ πήγε πρώτα μπροστά στις κάμερες στον Κήπο των Ρόδων για να αυτοανακηρυχθεί ως ο «πρόεδρος του νόμου και της τάξης», αλλά και «σύμμαχος όλων των ειρηνικών διαδηλωτών», ακόμη και αν οι ειρηνικοί διαδηλωτές μαζί με κληρικούς ένα τετράγωνο πιο πέρα στο αίθριο της εκκλησίας πνιγόντουσαν στα δακρυγόνα και τις βομβίδες κρότου και κάποιας μορφής χημικού ψεκασμού από αστυνομικούς πεζούς και έφιππους.

Μετά από μια μέρα κατά την οποία επιτίμησε τους «αδύναμους» κυβερνήτες και τους έκανε σύσταση να «κυριαρχήσουν» στους διαδηλωτές, ο Πρόεδρος εμφανίστηκε από τον Λευκό Οίκο, ακολουθούμενος από μια φάλαγγα βοηθών και μυστικών υπαλλήλων καθώς έφτασε στην εκκλησία, όπου φωτογραφήθηκε έχοντας αυστηρό βλέμμα και κρατώντας μια Αγία Γραφή που η κόρη του έβγαλε από την τσάντα της, φίρμας MaxMara κόστους $1.540.

Οι φωτογραφίες που προέκυψαν με τον κ. Τραμπ να περνάει σκόπιμα από το πάρκο ικανοποίησαν τη μακροχρόνια επιθυμία του να προβάλει δύναμη, εικόνες που τα μέλη της ομάδας της προεκλογικής του εκστρατείας άρχισαν γρήγορα να αναδιανέμουν και να τις αναρτούν στο Twitter όταν είχε πλέον επιστρέψει με ασφάλεια στον οχυρωμένο Λευκό Οίκο.

Η σκηνή του χάους που προηγήθηκε της διαδρομής του -μόλις 1.000 πόδια από το σύμβολο της Αμερικανικής Δημοκρατίας- προκάλεσε εικόνες που συνηθέστερα σχετίζονται με αυταρχικές χώρες, αλλά αυτό δεν ενόχλησε τον Πρόεδρο, ο οποίος από καιρό φλερτάρει με υπερπόντιους ισχυρούς και έχει εκφράσει ζήλια για την ικανότητά τους να κυριαρχούν.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.