Το Περιβαλλοντικό Κέντρο για την Προστασία της Άγριας Ζωής και του Φυσικού Περιβάλλοντος “Αρκτούρος”, στο Νυμφαίο της Φλώρινας, σε υψόμετρο 1350 μέτρων, επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το Κέντρο στεγάζεται στη Νίκειο Σχολή, που κτίστηκε το 1928, με δωρεά του Νυμφαίου Ευεργέτη Ιωάννη Νίκου. Στη Σχολή αυτή, μέχρι το 1941, λειτούργησε το Ημιγυμνάσιο και μέχρι το 1980 το Δημοτικό Σχολείο.

Την κ. Σακελλαροπούλου στη Νίκειο Σχολή υποδέχθηκαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, που κάνει περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο δήμαρχος Αμυνταίου Ανθιμος Μπιτάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νυμφαίου Πέτρος Τζούτζιας και ο ιδρυτής του “Αρκτούρου” και πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο διευθυντής του “Αρκτούρου” Αλέξανδρος Καραμανλίδης ξενάγησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Περιβαλλοντικό Κέντρο και την ενημέρωσε για τη ζωή και την προστασία της αρκούδας και τις πληροφορίες που παρέχονται σε επισκέπτες και σε μαθητές που έρχονται στο Κέντρο με οργανωμένες εκδρομές.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα περάσματα της αρκούδας που δημιουργήθηκαν στην Εγνατία Οδό. Η κυρία Σακελλαροπούλου παρατήρησε ότι, όταν υπηρετούσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Δικαστήριο είχε ασχοληθεί με σχετικές υποθέσεις.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας περπάτησε στο κέντρο του Νυμφαίου και συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί το καταφύγιο για αρκούδες σε μια περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, που θυμίζει το φυσικό τους περιβάλλον.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.