Στα όμορφα και γραφικά παρεκκλήσια του Κάστρου Λαμίας, θα ανηφορίζει τις ανοιξιάτικες Παρασκευές τα βράδια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, προκειμένου να τελεί την Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο στα ιστορικά αυτά Παρεκκλήσια με την μοναδική Θέα στην όμορφη πόλη μας και έτσι να υμνείται και να δοξολογείται το Πρόσωπο της Κυράς των Αγγέλων, Υπεραγίας Θεοτόκου και να αγιάζεται η πόλη μας και όλοι οι ευσεβείς κάτοικοι.

Απόψε το βράδυ, Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 9:00 ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Ακολουθία των Χαιρετισμών στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά του Κάστρου της Ενορίας Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας.

Την ερχόμενη Παρασκευή στις 9:00 το βράδυ της Β’ Εβδομάδος των Νηστειών, 13 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Ακολουθία των Χαιρετισμών στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Κάστρο, της Ενορίας των Αγίων Θεοδώρων.

Την Παρασκευή της Δ’ Εβδομάδος των Νηστειών 27 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Ακολουθία των Χαιρετισμών στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου στο Κάστρο, της Ενορίας Παναγίας Δεσποίνης.

Τέλος την Παρασκευή της Ε’ Εβδομάδος των Νηστειών, του Ακαθίστου Ύμνου, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στις 9:00 το βράδυ στον Ιστορικό Ναό της Παναγίας Αρχοντικής στο Κάστρο, της Ενορίας του Αγίου Νικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Σεβασμιώτατο στην Ιερά Ακολουθία θα πλαισιώνουν νέοι και θα ψάλλουν Βυζαντινοί χοροί, αποτελούμενοι από μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού αυτής κ. Ανδρέου Ιωακείμ και των Καθηγητών.

Προσκαλούνται, όσοι εκ των πιστών επιθυμούν, να συνοδεύουν τον Σεβασμιώτατο στις Ιερές και μοναδικής ομορφιάς αυτές Ακολουθίες των Χαιρετισμών, για να νιώσουν την κατάνυξη και την γαλήνη της Χάρης της Παναγίας μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.