Γράφει ο εκδότης του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Ανδρέας Μ. Καραγιάννης. ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ γράφω το παρακάτω κείμενο, κάτι που δεν συνηθίζω.

Νέα Θρησκευτικά- Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

2017: Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με Φίλη και Γαβρόγλου μετέπειτα στο Υπουργείο Παιδείας, λαμβάνεται η απόφαση για αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών και έρχονται οι περιβόητοι φάκελοι.

Αμέσως το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE συστήνει τότε το κίνημα ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ και μαζί με την ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ του Μακαριστού ήρωα παπα Σαράντη και άλλα χριστιανικά σωματεία κατεβάζουν στο δρόμο καμιά σαρανταριά χιλιάδες συνολικά Έλληνες (Είτε στο Μαρούσι, είτε στο κέντρο στην Ακαδημίας, είτε σε εκδηλώσεις στο ΣΕΦ ΚΛΠ.

Στις εκδηλώσεις αυτές αγωνιστικό «παρών» έδιναν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο Μάνης Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της ΠΕΘ Ηρακλής Ρεράκης, η αγαπημένη καθηγήτρια κα Μαντούβαλου και άλλοι πολλοί.

Όλοι τόνιζαν την ανάγκη να αποσυρθεί η νέα μορφή του μαθήματος, έγιναν προσφυγές στο ΣτΕ κλπ

Πολλοί γονείς ανά την επικράτεια επέστρεφαν ως μη αποδεκτά τα νέα βιβλία του μαθήματος.

Η τότε αξιωματική αντιπολίτευση, σημερινή κυβέρνηση, στήριζε σιωπηλά μέσω στελεχών που έρχονταν στις εκδηλώσεις την μάχη αυτή.

Από το τότε στο ΣΗΜΕΡΑ- 2021:

Μίλησα σήμερα με τον έγκριτο Θεολόγο κο Χαράλαμπο Καρούσο ο οποίος μοιράστηκε μαζί μου τον Γολγοθά που περνά από το 2017 υπηρετώντας πιστά και απαρέγκλιτα τις αξίες που πρεσβεύαμε.

Ο κος Καρούσος διδάσκει το μάθημα σε σχολεία των Αθηνών. Αντέδρασε σθεναρά από την πρώτη στιγμή στους νεωτερισμούς που πήγαν κάποιοι άθεοι να επιβάλουν. Δεν ευθυγραμμίστηκε με τας υποδείξεις των διευθυντών και του Υπουργείου. Σαν ορθόδοξος ομολογητής δίδασκε το μάθημα των Θρησκευτικών για την Ορθόδοξη Πίστη μας όπως έπρεπε, χωρίς βλάσφημες προσθήκες.

Διώχθηκε όσο κανείς και τελικά αποδείχθηκε ΜΟΝΟΣ.

Ξεκίνησε ένας απίστευτος πόλεμος στο πρόσωπό του, με καταγγελίες, απειλές, δικαστήρια κλπ που τον βασανίζει μέχρι και σήμερα.

Απευθύνθηκε στον Πειραιώς Σεραφείμ, άλλοτε Αγωνιστή και η απάντηση ήταν ΤΙΠΟΤΑ, πήγε στην ΠΕΘ και ο λαλίστατος Ρεράκης ως άλλος Πόντιος Πιλάτος «ένιψε τας χείρας του».

Μονάχα ένα χτύπημα στον ώμο και αυτό ήταν, ο πραγματικός Θεολόγος, ο άξιος Δάσκαλος έμεινε ΜΟΝΟΣ. Η κυβέρνηση βέβαια άλλαξε, και κάνει ακριβώς τα ίδια με την προηγούμενη.

Εμείς όμως είμαστε εδώ, όπως όλα αυτά τα χρόνια, δίπλα στο ΣΩΣΤΟ και πάντα στις επάλξεις.

Μέσα στην εβδομάδα θα βγάλω ένα ένα όλα τα έγγραφα φωτιά, όλο το υλικό του διωγμού που υφίσταται ο αγωνιστής Χαράλαμπος Καρούσος.

Το χρωστάμε και σε εκείνον και στο παρελθόν μας.

Ανδρέας Καραγιάννης

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)
 1. Σπυριδούλα Καρετσου 3 χρόνια πριν

  Ο Θεός είναι δίπλα σ’ αυτούς που Τον ομολογούν! Έτσι έστειλε τον εκλεκτό κ. Καραγιάννη , τον οποίο συγχαίρω και ευχαριστώ ! Καλό αγώνα για να αποκατασταθεί η αλήθεια !!!

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3 χρόνια πριν

  ΑΠΑΝΤΕΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ “ΤΗΝ ΕΝΔΙΚΟΝ ΜΙΣΘΑΠΟΔΟΣΙΑΝ”.

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. ΝΙΚΟΣ 3 χρόνια πριν

  ΟΣΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ….

  ΑπάντησηΆκυρο
 4. ΝΙΚΟΣ 3 χρόνια πριν

  Συμφωνώ και επαυξάνω!
  Το μέγιστο όνειδος προσάπτεται στο ΔΣ του σωματείου των ομοτέχνων του (ΠΕΘ)!

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.