Γράφει ο Κώστας Μιχαλόπουλος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Μετά τις σοβαρές…. !!! στην ΕΡΑ Ρόδου, δηλώσεις του μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλου, ότι τάχα είναι ντροπή για την τοπική εκκλησία να μην έχει ναό αφιερωμένο στον πολιούχο της, τον Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο, η είδηση αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακολούθησε καταιγισμός αρνητικών σχολίων για τον δεσπότη, που τώρα όψιμα τον έπιασε ο πόνος για τον πολιούχο της Ρόδου.

Περίμενα φυσικά τρεις μέρες να δω πως θα σχολιάσουν το γεγονός οι συμπολίτες μας γιατί δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να κρίνω μόνο κατά την δική μου κρίση, αλλά να πάρω και γεύση από την άποψη των συνανθρώπων μας.

Ο Κρητικός μητροπολίτης με πνευματικό κοινωνικό έργο πενιχρό και θα έλεγα ανύπαρκτο, κοινό μυστικό, μόνο ως οικονομικός διαχειριστής φαίνεται, ξαφνικά σε καιρούς οικονομικής ύφεσης θυμήθηκε τον ναό που εκκρεμεί χρόνια τώρα και ρίχνει το μπαλάκι στην πολιτεία και στον οβολό των χριστιανών.

Με ξένο οικόπεδο και ξένους πόρους θέλει να στήσει μνημείο προβολής του, δίχως να δώσει ένα ευρωαργύριο από τον παχουλό μισθό του .

Οι συμπολίτες μας εύλογα αναρωτιούνται που πάνε τα τρίμηνα που πληρώνουν οι ενορίες αλλά και πώς έχει το θράσος ο κάθε δεσπότης να απαιτεί χιλιάδες ευρώ τέτοια εποχή που ο κόσμος υποφέρει από την απελπισία του κορονοϊού και την στενότητα των οικονομικών του.

Και αυτό που ήταν πιο γελοίο ήταν το “ντροπή” . Παλιά οι γιαγιάδες έλεγαν η μισή ντροπή δική μου και η μισή του τηλεφώνου, όταν ήθελαν ρουσφέτια.

Αλλά τι περιμένεις από τέτοιους καινοτόμους δεσποτάδες . Δηλαδή οι παλιοί μητροπολίτες που έζησαν τις χρυσές εποχές για την Ρόδο μας με το χρήμα να ρέει άφθονο δεν ήξεραν να στήσουν ναό ή ήταν λιγότερο ευσεβείς ;

Ο κάθε δεσπότης οφείλει να αφήνει την ρεκλάμα του κατά μέρος και να ζει στην κοινωνία, χωρίς να την έχει δει ντίβα της όπερας. Τουλάχιστον οι ντίβες έχουν και φωνάρα .

Με αυτά τα λίγα να παρακαλούμε τον Θεό να τους φωτίζει γιατί έχουν ξεφύγει τελείως.
Κώστας Μιχαλόπουλος
Υ.Γ. : Σας παρακαλώ να δημοσιευθεί το κείμενο ως έχει χωρίς φιλτράρισμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.