Η ιστορία είναι μια ωραία αλλά και δύσκολη επιστήμη, αφού οι αποδείξεις και τα πραγματικά γεγονότα, ανεξάρτητα από την εσκεμμένη παράβλεψη τους, ανάλογα με τα συμφέροντα, είναι αδιαμφισβήτητα.

Παρατίθεται γαλλικό έγγραφο, αναφορά της Διεθνής Ένωσης για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Λαών στα γαλλικά «Ligue International pour le défense du Droit des Peuples» του 1913-1914. Στην αναφορά αυτή με εθνογραφικό χαρακτήρα μπορεί να διαπιστώσει κανείς εύκολα πως ο ελληνικός πληθυσμός στο Σαντζάκι της Κορυτσάς αλλά και στο Καζά Κορυτσάς αποτελούσε τα 2/3 του πληθυσμού.

Ποιο συγκεκριμένα: Το Σαντζάκι της Κορυτσάς (που περιλάμβανε και την Κολόνια) είχε 62250 Έλληνες και 31500 Αλβανούς, ενώ το ίδιο το Καζά της Κορυτσάς είχε 35000 Έλληνες (Έλληνες 31750 και 3250 ελληνόβλαχους).

Εάν δείτε το συνολικό πληθυσμό στο συγκεντρωτικό πίνακα, θα δείτε πως στην Ήπειρο ο ελληνικός πληθυσμός αποτελούνταν από 440250 Έλληνες, ενώ ο αλβανικός πληθυσμός από 277250.

Ιδού οι ιστορικές αποδείξεις όπως δημοσιεύτηκαν απο τον Πελασγό Κορυτσάς, όλα τα άλλα αποτελούν μύθους που εξυπηρετούν καλά την κομμουνιστική προπαγάνδα που μετέτρεψε την ιστορία της Αλβανίας σε ένα στραβό τέρας.

ΠΗΓΗ: HIMARA

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.