Νουρετίν Νεμπατί: Τουρκική Οικονομία – Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στην Τουρκία στο μέτωπο της Οικονομίας, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης τα Μέσα της χώρας ανακοίνωσαν τις αλλαγές στο υπ. Οικονομικών.

Ο μέχρι σήμερα «τσάρος» της τουρκικής Οικονομίας, Λουτφί Ελβάν, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, υπέβαλε την παραίτησή του, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να την κάνει δεκτή.

Το νευραλγικό υπουργείο αναλαμβάνει, με απόφαση του Τούρκου προέδρου, ο επιχειρηματίας Νουρετίν Νεμπατί, ο οποίος είναι γνωστός για τις σχέσεις του με τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρό του Ερντογάν και πρώην υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις, ο νέος «τσάρος» της Τουρκίας με tweet του έκανε τις πρώτες του δηλώσεις. «Κύριέ μου, να είναι εύκολο, μην είναι δύσκολο, Κύριέ μου να είναι καλό. Δείξε μας την αλήθεια, κάνε μας επιτυχημένους. Κύριέ μου κάνε με ικανό να ανταπεξέλθω στη θέση του Υπουργού Οικονομικών, στην οποία με όρισε ο Πρόεδρός μας δείχνοντάς μου εμπιστοσύνη, αξίωσε με να δικαιώσω την επιλογή του», ανέφερε στο tweet του.

Το παρασκήνιο της αντικατάστασης του Ελβάν
Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης ο Λουτφί Έλβαν διαφωνούσε κάθετα με την αμφιλεγόμενη οικονομική πολιτική μείωσης των επιτοκίων που ακολουθεί ο Ερντογάν για να μειώσει τον πληθωρισμό, για την οποία προειδοποιούσε ότι θα οδηγήσει στην καταστροφή.

Η αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, είχε προαναγγελθεί εμμέσως από τον ίδιο τον Ερντογάν, καθώς σε ομιλία του ανέφερε ότι δεν θα είναι συνοδοιπόρος με όσους δεν υποστηρίζουν τη μείωση των επιτοκίων. Άλλωστε, μεγάλη ήταν η συζήτηση που ακολούθησε για το πλάνο που έδειχνε τον Λουτφί Ελβάν να μην χειροκροτά τον Ερντογάν κατά την ομιλία του.

«Σε αυτόν τον αγώνα μας, σε αυτή την πορεία μας όσοι υποστηρίζουν τα επιτόκια, ας μη με παρεξηγήσουν. Εγώ δεν μπορώ να είμαι συνοδοιπόρος με αυτό που υποστηρίζει τα επιτόκια, δεν θα είμαι», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών
Ο νέος υπουργός Οικονομικών ασχολείται με την κλωστοϋφαντουρία, είχε στο παρελθόν δικό του βενζινάδικο και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την πολιτική. Είναι στενός φίλος και συνεργάτης του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρού του Τούρκου Προέδρου και γι’ αυτό αρκετοί στην Τουρκία κάνουν λόγο για «επιστροφή του γαμπρού».

Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1964 στο Βιρανσεχίρ της Σανλιούρφα. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και έκανε το μεταπτυχιακό του στις Διεθνείς Σχέσεις.

Υποστηρίζει την πολιτική του Ερντογάν και στον λογαριασμό του στο Twitter, είχε εξαγγείλει τους στόχους που θα πρέπει να έχει η Τουρκία. Συγκεκριμένα είχε γράψει ότι στόχος της Τουρκίας είναι το χαμηλό επιτόκιο, ο υψηλός όγκος παραγωγής, η υψηλή απασχόληση, οι υψηλές εξαγωγές, το χαμηλό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και το χαμηλό εξωτερικό χρέος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.