Εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, ο αρχιδιάκονος είναι σε καραντίνα. Τι λέει o επίτροπος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο “χτύπημα” του κορονοϊού και να επιστρέψει στην εργασία του. Ωστόσο, νόσησε για δεύτερη φορά και είναι ο πρώτος Έλληνας που μολύνθηκε από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του φονικού ιού.

Χθες, Κυριακή (31.01.2021), στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στον ΕΟΔΥ σήμανε κόκκινος συναγερμός. Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας μετέβησαν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό, γιατί ένας αρχιδιάκονος του Iερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, βρέθηκε θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού.

Ο 36χρονος κληρικός που είναι πατέρας δύο παιδιών που φοιτούν στον νηπιαγωγείο, εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες βρίσκεται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας voria.gr, ο αρχιδιάκονος παρίστατο στα συσσίτια που γίνονται στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, στην Ξηροκρήνη. Εξετάζεται, λοιπόν, η πιθανότητα να κόλλησε το μεταλλαγμένο στέλεχος σε κάποιο από αυτά, καθώς εκεί, μεταξύ άλλων, σιτίζονται και μετανάστες από την Αφρική. Βέβαια, ασφαλή συμπεράσματα για την προέλευση του στελέχους και το ενδεχόμενο διασποράς του στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να προκύψουν από την ιχνηλάτηση που διενεργεί τις τελευταίες ώρες ο ΕΟΔΥ.

Από νωρίς σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιούνται μοριακά τεστ, ενώ αρκετοί από τους πιστούς που το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν επισκεφτεί την εκκλησία, σπεύδουν στα αρμόδια κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να ελεγχθούν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.