ΝΟΣΟΣ ΚΑΒΑΣΑΚΙ: Το ένα από τα παιδιά είναι προς το παρόν αρνητικό στη νόσο COVID-19 και συνεχίζονται οι εξετάσεις, ενώ για το παιδί που νοσηλεύεται στο Αττικόν, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, καθηγητής Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ, με αφορμή το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για τον συσχετισμό της νόσου Kawasaki με τον κορωνοϊό.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι τυπικό kawasaki και την νόσο αυτή την βλέπαμε παλιότερα πριν από τον κορωνοϊό και θα την βλέπουμε και στο μέλλον στην παιδιατρική.

Δεν είναι μια συνηθισμένη νόσος, όμως είναι μια νόσος που την βλέπαμε πάντα.

Σε κάποια μέρη του κόσμου που υπήρχε και υπάρχει έξαρση της λοίμωξης COVID, όπως στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, παρουσιάστηκαν μερικά κρούσματα παιδιών που μοιάζουν με τη νόσο Kawasaki.

Κάποια από αυτά ήταν θετικά στον κορωνοϊό και κάποια όχι και εκεί γίνεται μια συζήτηση για το πόσο συσχετίζεται αυτά τα κρούσματα με τον κορωνοϊό. Υπάρχει μια χρονική συσχέτιση.

Αν υπάρχει όμως άλλη συσχέτιση δεν το γνωρίζουμε», ανέφερε ο καθηγητής. “Η νόσος Kawasaki δεν είναι νόσος που υπάρχει ένας αιτιολογικός παράγοντας.

Είναι νόσημα που μπαίνει η διάγνωση με κλινικά κριτήρια. Μπορεί να είναι τυπικό το νόσημα, μπορεί και άτυπo. Αυτήν την εποχή τα περιστατικά που εντοπίστηκαν ήταν περισσότερο “άτυπα”.

Είχαν περισσότερη φλεγμονή. Αυτό είδαν στην Αγγλία και τις ΗΠΑ. Είναι συμπτώματα που μοιάζουν με τη νόσο Kawasaki μπορεί να τα πει κανείςKawasaki, μπορεί να τα πει κανείς φλεγμονώδες σύνδρομο, αλλά δεν είναι κάτι το τυπικό. Και διερευνάται εάν έχει σχέση με τον κορωνοϊό.

Σε κάποια παιδιά βρέθηκε ότι ήταν μολυσμένα με τον κορωνοϊο σε κάποια δεν βρέθηκε η νόσος”, αναφέρει ο γιατρός.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.