Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου στο προάστιο Preston της Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας, με αφορμή την εορτή των δύο Αγίων, σήμερα Τετάρτη, 11 Μαΐου. Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος είπε απευθυνόμενος στη νεολαία: «Εφόσον το ήθελε ο Θεός, θα πρέπει τη γνώση μας να την προσφέρουμε χωρίς κριτήρια πίσω στο σώμα της Εκκλησίας, όπως κάνανε οι Άγιοι».

Την παραμονή της εορτής, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό, με τη συμμετοχή κληρικών της Περιφέρειας.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης, και ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος ο οποίος στηρίζει οικονομικά την Ενορία. Παρέστησαν, ακόμη, μέλη από τις ομάδες των νέων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, τα οποία επέλεξαν να παρακολουθήσουν την Ακολουθία αντί της διεξαγωγής της εβδομαδιαίας συνάντησης στις ενορίες τους.

Την κυριώνυμο ημέρα, το πρωί, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Το «παρών» έδωσε μεταξύ άλλων, ομάδα μαθητών του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Preston.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος αναφέρθηκε στα πρόσωπα των τιμώμενων Αγίων και ειδικά στην ακαδημαϊκή μόρφωση που είχαν, αλλά και την πλήρη αγάπη και αφοσίωσή τους στον Θεό.

Απευθυνόμενος προς τη νεολαία, κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, και στους μαθητές, κατά τη Θεία Λειτουργία, παρότρυνε όλους να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να προχωρήσουν στις σπουδές τους και να πετύχουν ό,τι αγαπούν, αλλά ταυτόχρονα να έχουν επίγνωση πώς ό,τι κι αν πετύχουν θα είναι επειδή το ήθελε ο Θεός.

«Εφόσον το ήθελε ο Θεός, θα πρέπει τη γνώση μας να την προσφέρουμε χωρίς κριτήρια πίσω στο σώμα της Εκκλησίας, όπως κάνανε οι Άγιοι», επισήμανε. «Όλα σβήνουν στη ζωή μόνο η Εκκλησία ζει στους αιώνες», συμπλήρωσε ο Θεοφιλέστατος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Κερασούντος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Λιβάνο, ο οποίος ήταν προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου για πάνω από 25 έτη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.