Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, στην κωμόπολη Bendigo της Βικτώριας, η οποία απέχει περίπου δύο ώρες από το κέντρο της Μελβούρνης, εορτάστηκε σήμερα η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο φερώνυμο εκκλησάκι που υπάρχει εκεί.

Οι Ενορίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ οργάνωσαν τη μεταφορά πιστών με λεωφορεία, ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, πλησιούμενος από ιερείς της Περιφέρειας.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μίλησε για τη χαρά που προκαλεί σε όλη την ανθρωπότητα η Κοίμηση της Θεοτόκου, αναφέροντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι με τη μετάβαση της Θεοτόκου στους ουρανούς, η ανθρωπότητα κάνει δώρο στους ουρανούς, αλλά και ο ουρανός δώρο στην ανθρωπότητα, καθότι η Παναγία γίνεται μέλος της Βασιλείας των Ουρανών και Βασίλισσα και μεσίτρια του κόσμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Κερασούντος ευχαρίστησε όλους που μετέβησαν στην εκκλησία από μακριά, ενώ τούς διαβίβασε την αγάπη και ευλογιά του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.