Με αναφορές στη διαθήκη του Άλφρεντ Νόμπελ το σκεπτικό της επιτροπής που απένειμε το Νόμπελ Ειρήνης.

Στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ απονεμήθηκε την Παρασκευή το Νόμπελ Ειρήνης.

Όπως εξηγείται από την επιτροπή το World Food Programme συνεισφέρει καθηιμερινά στη ενίσχυση της αίσθησης αδελφοσύνης που αναφέρεται στην διαθήκη του Άλφρεντ Νόμπελ.

BREAKING NEWS:
The Norwegian Nobel Committee has decided to award the 2020 Nobel Peace Prize to the World Food Programme (WFP).#NobelPrize #NobelPeacePrize pic.twitter.com/fjnKfXjE3E

— The Nobel Prize (@NobelPrize) October 9, 2020

Ως η μεγαλύτερη εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή των αρχών ειρήνης που θέλει να προωθήσει ο θεσμός του Νόμπελ Ειρήνης.

With this year’s #NobelPeacePrize awarded to the World Food Programme @WFP, the Norwegian Nobel Committee wishes to turn the eyes of the world towards the millions of people who suffer from or face the threat of hunger.

Learn more: https://t.co/ZFdYViVMSB#NobelPrize

— The Nobel Prize (@NobelPrize) October 9, 2020

«Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα διαδραματίζει έναν ρόλο κλειδί στην συνεργασία για να γίνει η ασφάλεια των τροφίμων όργανο ειρήνης και έχει συνεισφέρει στην κινητοποίηση των κρατών μελών του ΟΗΕ στην καταπολέμηση της χρήσης της πείνας ως όπλο πολέμου» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το WFP είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο καθώς παρέχει τρόφιμα σε περίπου 90 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, εκ των οποίων, τα 58 εκατομμύρια είναι παιδιά. Εδρεύει στη Ρώμη και διαθέτει πάνω από 80 βάσεις ανά την υφήλιο.

Στόχος του να βοηθήσει άτομα που δεν είναι ικανά να παράγουν ή να βρουν αρκετή τροφή για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.

Η οργάνωση συνεπικουρείται από διάφορες ΜΚΟ, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις που προσφέρουν δωρεές.

Για τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος το φαγητό είναι το καλύτερο εμβόλιο στο χάος της πανδημίας.

To φαγητό είναι το καλύτερο εμβόλιο στο χάος της πανδημίας, είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

Ο Ντέιβιντ Μπίσλει έσπευσε να τονίσει ότι δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να πεινάσουν εξαιτίας της κρίσης της νόσου Covid- 19.

Ανακοίνωσε μάλιστα ένα σχέδιο, το οποίο, όπως είπε, θα δώσει μαζική ώθηση σε δράσεις παγκόσμιας βοηθειας ώστε η βοήθεια αυτή να φτάσει σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.