Στην κατηγορία Γ (Τριτογενής Τομέας – Λιανικό εμπόριο) υπεβλήθησαν 1.835 αιτήσεις. Αποδεκτές κρίθηκαν 1381. Εξ αυτών χρηματοδοτούνται 1.381. Ποσοστό επιτυχίας 100,00%.

Στην κατηγορίας Δ (Τριτογενής τομέας – Εστίαση) υπεβλήθησαν 1.142 αιτήσεις. Εξ αυτών χρηματοδοτούνται 547.

Η διαδικασία των ενστάσεων δεν αναστέλλει το στάδιο των πληρωμών. Όσες επιχειρήσεις βρίσκονται στη λίστα των εγκεκριμένων, δεν θα περιμένουν την εξέταση των ενστάσεων για να πληρωθούν, ενώ ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις που τυχόν δικαιωθούν μέσα από την διαδικασία των ενστάσεων, θα πληρωθούν μέσα από αντίστοιχη αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού του Προγράμματος.

Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων αρχίζει από σήμερα και ολοκληρώνεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες.

Με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, περνάνε αυτομάτως στο στάδιο της πληρωμής 3.705 επιχειρήσεις στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδικότερα:

– Στην κατηγορία Α (Δευτερογενής τομέας – Μεταποίηση -Χονδρικό εμπόριο), υπεβλήθησαν 722 αιτήσεις. Εξ αυτών χρηματοδοτούνται 379.

– Στην κατηγορία Β (Τριτογενής τομέας – Τουρισμός – Υπηρεσίες) υπεβλήθησαν 6.410 αιτήσεις. Εξ αυτών χρηματοδοτούνται 1.398.

– Στην κατηγορία Γ (Τριτογενής Τομέας – Λιανικό εμπόριο) υπεβλήθησαν 1.835 αιτήσεις. Αποδεκτές κρίθηκαν 1381. Εξ αυτών χρηματοδοτούνται 1.381. Ποσοστό επιτυχίας 100,00%.

Το ποσό που διέθεσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι το υψηλότερο σε ποσοστό του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος που έχει στη διάθεσή της, σε σχέση με τις υπόλοιπες 12 Περιφέρειες της χώρας.

Στο Πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ», με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής, δημιουργήθηκε ειδική κατηγορία για τον κλάδο που διαχρονικά έχει δεχθεί τη μικρότερη στήριξη από ευρωπαϊκά προγράμματα, το λιανεμπόριο, κατηγορία στην οποία διατέθηκε το μεγαλύτερο ποσό των πόρων του Προγράμματος.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής, ενισχύθηκε το Πρόγραμμα σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό του, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ακόμα ειδική κατηγορία δικαιούχων που αφορά στον κλάδο της εστίασης.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.