Ο Δήμαρχος Οινουσσών στέλνει το δικό του μήνυμα για την γιορτή του Άγιο Νικόλαου.

Κορυφαία εορτή η 6η Δεκεμβρίου για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και το ναυτικό μας γένος, Γιορτή και «Πάσχα» της Ναυτοσύνης η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου του εν Μύροις, σταθμός και συνάντηση πνευματική μέσα στη διαδρομή του χρόνου, κιβωτός μνήμης και νοσταλγικής αναζήτησης για όλους τους πιστούς και κυρίως για τους ανθρώπους της θάλασσας.

Με ευγνωμοσύνη τιμά η Αιγνούσα τον Αγ. Νικόλαο! Κι αν οι συνθήκες του φονικού κυκλώνα της πανδημίας επιβάλλουν να περιορίσουμε τις συλλογικές μας δραστηριότητες και να προσευχηθούμε μέσα στα σπίτια μας, η Μνήμη και μίμηση του Αγίου μετουσιώνεται σε ξεχωριστή προσωπική λατρευτική στιγμή πνευματικής χαράς κι ομορφιάς. Τα μηνύματα και ο συμβολισμός της εορτής εμπνέουν και καθοδηγούν το ρόλο και το χρέος μας προς τον ακριτικό μας τόπο.

Εύχομαι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, η ευλογία, η χάρις και η αγιοσύνη του εν Μύροις Επισκόπου και Προστάτη μας να διαφυλάσσει υγιή την ανθρωπότητα και καλοτάξιδο το νησί μας, να στηρίζει τους ναυτικούς, τα πλοία μας στους ωκεανούς και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους ακρίτες μας και τους ξενιτεμένους, την πατρίδα μας και τη νεολαία μας, τις οικογένειες μας, αλλά προπάντων τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται τούτες τις κρίσιμες ώρες και ημέρες!

Τα μηνύματα και ο συμβολισμός της εορτής θα συνεχίζουν να εμπνέουν και καθοδηγούν το ρόλο και την αποστολή μας. Η ακλόνητη προσήλωσή μας στον Κανόνα της Πίστεως, στην ταπείνωση και την πραότητα του Αγ. Νικολάου θα ισχυροποιούν πάντα την εικόνα και το μεγαλείο της ναυτικής μας πατρίδας.

Χρόνια πολλά, υγιή και καλοτάξιδα!

Ο Δήμαρχος Οινουσσών

Γεώργιος Στ. Δανιήλ”

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.