Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 για την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον περικαλέστατο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Κορυδαλλού.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κρασσά και τον συνεφημέριό του π. Στέφανο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία των μεταναστάσιμων εμφανίσεων του Κυρίου προς τους Μαθητές Του.

«Έπρεπε οι πρώην δύσπιστοι και φοβισμένοι μαθητές να βιώσουν το γεγονός της Αναστάσεως του Διδασκάλου τους και να αποβάλλουν κάθε δισταγμό και ψήγμα απιστίας για Εκείνον» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Η Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί αναμφίβολα το θριαμβευτικό πέρας της επί γης παρουσίας Του και του απολυτρωτικού έργου Του. Ο Κύριος ανήλθε στους ουρανούς αλλά δεν εγκατέλειψε το ανθρώπινο γένος, για το οποίο έχυσε το Αίμα Του. Άφησε στη γη την Εκκλησία Του, η οποία είναι το ίδιο το αναστημένο, αφθαρτοποιημένο και θεωμένο σώμα Του για να είναι το μέσον της σωτηρίας όλων των ανθρώπων που θέλουν να σωθούν».

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος υπογράμμισε: «Ο Χριστός με την Ανάληψή Του επεσφράγισε την σωτηρία του γένους των ανθρώπων, γιατί ανέβασε την ανθρωπίνη φύση Του στον ουρανό και την έκανε κληρονόμο του παραδείσου. Έτσι θα ανέβουμε και εμείς στον ουρανό, όπως Εκείνος, ύστερα από την ανάσταση των σωμάτων μας κατά την Δεύτερη του Χριστού παρουσία».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά που θα διαγωνισθούν στην πανελλαδικές εξετάσεις ο Θεός να τους ενισχύει και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο και τους συνεφημερίους του για το έργο τους στην ενορία.

Τέλος να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος θα προεξάρχει της πανηγύρεως στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.