Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Τριάδος στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο Αιγάλεω.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος απο τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.

“Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος σήμανε μία νέα εποχή, μια καινούρια προοπτική για την πορεία του κόσμου. Το Άγιο Πνεύμα δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά Πρόσωπο ισότιμο, συνάναρχο, συναΐδιο και σύνθρονο με τα άλλα δύο Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “Σύμφωνα με τη βιβλική διδασκαλία, που κατανοείται σωστά μόνο στην Εκκλησία, το προσωπικό ιδίωμα του Παναγίου Πνεύματος είναι το εκπορευτόν, δηλαδή αΐδια εκπόρευση Του από τον Πατέρα”.

“Το Άγιο Πνεύμα ήταν πάντα παρόν, μαζί με τα άλλα δύο Θεία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, στη διαδικασία της δημιουργίας του κόσμου και την επεξεργασία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Η ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού έγινε με την συνέργεια του Αγίου Πνεύματος” – συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Νικαίας.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: “Η ευλογημένη επαγγελία του Χριστού πραγματοποιήθηκε την αγία ημέρα της Πεντηκοστής. Το Άγιο Πνεύμα συνεχίζει να είναι ανάμεσά μας, μέσα στη ζωή και στη λατρεία της Εκκλησίας. Μοιράζει τα χαρίσματα και καλεί σε ενότητα όλους τους ανθρώπους. Κάθε αγαθό και κάθε δωρεά που δίνεται στους ανθρώπους είναι προϊόν του Αγίου Πνεύματος”.

Να αναφερθεί οτι κατά την διάρκεια του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστες 4 νέους που διακονούν στο Ιερό, τον Κωνσταντίνο Μπικάκη, τον Ιωάννη Στασινόπουλο, τον Βασίλειο Μπαρτσόκα και τον Δημήτριο Βλαχοδημήτρη.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Τριάδος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.