Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Αιγάλεω.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Το Πνεύμα είναι ο Θεός. Ο Θεός, ο άπειρος, άναρχος, ο αΐδιος, ο παντοδύναμος, ο παντεπίσκοπος, ο αληθινός Θεός. Είναι το τρίτο πρόσωπο της μιας θεότητος, της παναγίας και ζωοποιού και αδιαιρέτου Τριάδος”.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος τόνισε: “Το Άγιο Πνεύμα είναι πηγή σοφίας και γνώσεως, της απείρου και τελείας, της θείας σοφίας και της θείας γνώσεως που καθιστά σοφό τον άνθρωπο και γεμίζει την ψυχή του από φως και αλήθεια. Η αλήθεια και η σοφία, η γνώση των θείων αληθειών είναι χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.”

“Η Θεία Χάρις είναι εκείνη που αναγεννά τον άνθρωπο και μεταποιεί τον αμαρτωλό σε άγιο. Το Άγιο Πνεύμα ενεργεί και δρα στην Εκκλησία, αφού μένει στην Εκκλησία. Εκεί που βρίσκεται ο Χριστός, στην Εκκλησία, εκεί και το Άγιο Πνεύμα. Στην Εκκλησία και επομένως στην Αγία Γραφή, διότι στην Αγία Γραφή μιλά το Άγιο Πνεύμα” – συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος υπογράμμισε: “Η Αγία Γραφή, η προσευχή, τα Ιερά Μυστήρια και η μυστηριακή ζωή μόνο στην Εκκλησία του Χριστού υπάρχουν, στην Εκκλησία τελούνται, στην Εκκλησία προσφέρονται. Μην αποχωριζόμαστε, λοιπόν, από την Εκκλησία. Ας μένουμε πιστοί και αφοσιωμένοι σε αυτήν και ας εκκλησιαζόμαστε τακτικά”.

Να αναφερθεί ότι ο περικαλλής Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι συνέρρεαν καθ’ όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Αγίας Τριάδας.

Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.