Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 η Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο Αιγάλεω.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γερβάσιο Φράγγου, τον συνεφημέριο του π. Ιωσήφ Αδαμόπουλο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

«Σήμερα, εορτάζουμε και τιμούμε τον Τίμιο Σταυρό, και φωτίζεται όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας. Υψώνεται ο Σταυρός του Κυρίου και μαζί Του υψώνεται η ανθρωπότητα, που λόγω της αμαρτίας ήταν πεσμένη καταγής. Υψώνεται ο Σταύρος και συναθροίζεται όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας, για να τιμήσει, να προσευχηθεί, να εκφράσει την ελπίδα του για μια καλύτερη διαβίωση, για μία ομαλή συμβίωση, για την προσδοκία των Άνω, για την απρόσκοπτη πορεία προς την βασιλεία των Ουρανών» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Σε αλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Βίωμα των Πατέρων και δίδαγμα για εμάς ότι ο Τίμιος Σταυρός, το μέσον της σωτηρίας μας και το σύμβολο της πνευματικότητας των Αγίων, είναι δυνάμει, μέσω σωτηρίας για μας προσωπικά· ενεργεία γίνεται όταν το θελήσουμε. Σταύρος είναι το κλειδί που άνοιξε την πύλη του Παραδείσου. Όποιος προσηλώνει το νου του στον σταυρό, γίνεται γενναίος, αφήνει τους φόβους του στο περιθώριο».

«Ο Τίμιος Σταυρός είναι Όπλον Ειρήνης και Αήττητον Τρόπαιον. Με τον Σταύρο μπορούμε να δώσουμε νόημα στους αγώνες μας, νικώντας πειρασμός, υπερβαίνοντας τα όποια προβλήματα, σε ατομικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Στη σκιά του Σταυρού ενισχύουμε την πίστη, την υπευθυνότητα, την ενότητα και την αγάπη που χρειάζεται πάντα, ιδίως σήμερα ο κόσμος» – υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Αλέξιος.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστες τον Ευστάθιο και τον Χριστοφόρο, δύο αδέλφια που διακονούν στο ιερό βήμα του Ναού.

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας και ενισχύσεως των μελών του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέων Κυδωνιών Αιγάλεω.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.