Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 9 Απριλίου 2023 η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νίκαια.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος τους ιερείς του Ιερού Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Ο Κύριος, μας προτρέπει να συνοδοιπορήσουμε μαζί Του στο δρόμο προς τη Σταύρωση, με μυαλό καθαρό, χωρίς σχέδια αντίθετα προς το Θείο Θέλημα, και χωρίς αμαρτωλές επιδιώξεις, διότι όταν ο εσωτερικός μας κόσμος είναι λερωμένος, αμαυρώνεται ο νους στο μυστήριο του πάθους και δεν μπορεί να εισχωρήσει στον Χριστό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, επισήμανε: «Εμείς, δεν καλούμεθα να ανέβουμε πάνω στο σταυρό, να σταυρώσουμε δηλαδή τη σάρκα μας, αλλά οφείλουμε να σταυρώσουμε τον κακό μας εαυτό, τον εγωισμό μας, τα μίση και τον ατομισμό μας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Πως επιβάλλεται να νεκρώσουμε κάθε αμαρτωλό σκίρτημα της καρδιάς μας και να μη φανούμε δούλοι των συναισθημάτων μας, να μην έχουμε δηλαδή, τα μάτια μας στραμμένα στη γη και στα πρόσκαιρα, ώστε τελικά να καταφέρουμε να συνοδοιπορήσουμε μαζί Του».

Ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Οι Άγιες τούτες μέρες έχουν έναν σκοπό, να μας ανεβάσουν την ψυχή στο Θείο δράμα του Γολγοθά, αφήνοντάς την να ανέβει μαζί με τον Κύριό μας στο δρόμο του σεπτού μαρτυρίου, με καθαρή σκέψη και υποταγμένο στο Πανάγιο Θέλημα Του, τον εαυτό μας».

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους ιερείς για την ευπρέπεια του ναού και ευχήθηκε σε όλους του ευλαβείς ενορίτες Καλή Ανάσταση.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος την Μ. Τρίτη το απόγευμα θα χοροστατήσει στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω, ενώ την ακολουθία του Μυστικού Δείπνου θα τελέσει στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Κερατσινίου και των Αγίων Παθών στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.