Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 η Ακολουθία του Εσπερινού και ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Αιγάλεω.

Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον π. Χριστόφορο Οικονομίδη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γερβάσιο Φράγγου και τον συνεφημέριο π. Ιωσήφ Αδαμόπουλο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας Δέσποινας, της Μητέρας που αγκαλιάζει όλο τον κόσμο. Γίνεται για μας μεσίτης και ισχυρός πρέσβης προς τον Υιό και Θεό μας για τη σωτηρία της ανθρωπότητας».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Ο λαός μας τιμά περισσότερο από κάθε άλλο Ιερό πρόσωπο και σέβεται την Παναγία, την Οποία επικαλείται σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του. Η παναγία μορφή Της στολίζει το σπιτικό εικονοστάσι και με θεόπεμπτο βλέμμα Της αγκαλιάζει στοργικά κάθε άνθρωπο που καταφεύγει σε Εκείνη».

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο φιλοξενεί περισσότερα από χίλια παιδιά στις ιδιόκτητες κατασκηνώσεις της που βρίσκονται στη Στεφάνη Βιοιωτίας.

Ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου τα κορίτσια γυμνασίου και λυκείου που βρίσκονται αυτή την περίοδο στην κατασκήνωση για να τους μιλήσει πατρικά, να τους ευχηθεί για την επικείμενη εορτή της Παναγίας και να τους μοιράσει δώρα.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος αύριο, Τρίτη 2 Αυγούστου θα μοιράσει τρόφιμα στην ενορία του Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου σε 200 άπορες οικογένειες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.